Френк Діллейн

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Frank Dillane)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Френк Діллейн
англ. Frank Dillane
англ. Frank Dillane
Діллейн в 2015 році
Діллейн в 2015 році
Діллейн в 2015 році
Народився 21 квітня 1991(1991-04-21) (32 роки)
Лондон, Англія
Громадянство Велика Британія Велика Британія
Діяльність актор
Alma mater Королівська академія драматичного мистецтва (2013)[1] і Michael Hall Schoold
Роки діяльності 1997-зараз
Батьки Стівен Діллейн
IMDb ID 0511088

CMNS: [[commons:Category:Frank Dillane|Френк Діллейн
англ. Frank Dillane]]
у Вікісховищі

Френк Діллейн (англ. Frank Dillane) — англійський актор, відомий за ролями Оуена Коффіна у фільмі «У серці моря» і Тома Редла у фільмі «Гаррі Поттер і Напівкровний Принц».

Дитинство та ранні роки[ред. | ред. код]

Народжений в Лондоні Френк Діллейн провів частину свого дитинства в Брікстоні перш ніж переїхати в Форест Роу, Східний Суссекс, де він ріс у творчому середовищі: його мати (Наомі Віртнер) керує театральним колективом під назвою Barebones Project, у той же час як його батько, Стівен Діллейн, грав у безлічі фільмів і серіалів («Гра престолів», «Тунель») і був нагороджений премією BAFTA TV за найкращу чоловічу роль на телебаченні в 2009 році. Діллейн дебютував у кіно як статист у фільмі «Ласкаво просимо в Сараєво», коли йому було шість років. Він став ще більш відомим у 2009 році, коли його обрали на роль Тома Редла (молодого Волдеморта) у фільмі «Гаррі Поттер і напівкровний Принц».[2]

Склавши іспити на відмінно, Діллейн вступив до Королівської академії драматичного мистецтва (RADA) і закінчив її в 2013 році зі ступенем бакалавра мистецтв в області акторської майстерності. Не дивлячись на шкільні правила, уточнюючі, що акторам не вирішується приймати професійні акторські роботи за тривалість курсу, Діллейн дозволили зіграти Джеймса Пападопулоса в незалежному фільмі «Пападопулос і сини» (реж. Маркус Маркоу), оскільки він був знятий під час літніх канікул в 2011 році. Після того, як його взяли на роль, його батько вирішив переробити свій графік зйомок, щоб зіграти Гаррі Пападопулоса (батька Джеймса) разом з ним. Стівен Діллейн заявив, що це була рідкісна можливість «працювати з вашими дітьми після того, як вони пішли з дому[3]


Акторська кар'єра[ред. | ред. код]

Після закінчення RADA, Діллейн брав участь у декількох проектах:

  • У липні 2013 року, він зіграв Бате в «Кандіні» в Королівському театрі, реж. Саймон Гудвін. Восени 2013 року, він знявся у фільмі «У серці моря» режисера Рона Говарда. Він грає молодого матроса Оуена Коффіна в цій адаптації романа Натаніеля Філбрік про затоплення китобійного судна «Ессекса» в Тихому океані. Фільм вийде 11 грудня 2015. Протягом весни 2014 року, він знявся в ролі Кейса у фільмі режисера Херардо Наранхо «Вієна і примари», в якому він з'явиться з Дакотою Феннінг. Діллейн також з'явився в ролі Шагса в серіалі каналу Netflix «Восьме чуття» режисерів Лани і Ендрю Вачовських, який транслювався у 2015 році.
  • [4]

Актора також покликали в адаптацію роману-бестселера «Маестро» Пітера Голдсворті режисера Кетрін Джарвіс, в якій він зіграє головну роль (Пол). Виробнича компанія Bow Street Films описує Діллейн як актора якому властивий «дивовижний талант і присутність на екрані». Діллейн також зобразив Ніка в серіалі «Бійтеся ходячих мерців»[5].

Фільмографія[ред. | ред. код]

Рік Українська назва Оригінальна назва Роль
1997 ф Вітаємо в Сараєві Welcome to Sarajevo Крістофер Гендерсон
2009 ф Гаррі Поттер і Напівкровний Принц Harry Potter & The Half-Blood Prince молодий Том Редл
2012 ф Пападопулос і сини Papadopoulos & Sons Джеймс Пападопулос
2015 ф У серці моря In The Heart of the Sea Овен Коффін
2015 ф Вієна і примари Viena and the Fantomes Кейс
2015 с Восьме чуття Sense8 Шагс
2015... с Бійтеся ходячих мерців Fear the Walking Dead Нік Кларк
2018 ф Астрал Astral Алекс Гарманн
2021 с Дівчина за викликом The Girlfriend Experience Крістоф
2022 с Змій в Ессексі The Essex Serpent Люк Гаррет

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://www.rada.ac.uk/profiles?aos=acting&yr=2013&fn=frank&sn=dillane
  2. The Independent.
  3. The Dillanes: Papadopoulos & Sons teasers (uk-UA) , процитовано 2 травня 2022
  4. Frank Dillane's official website (biography). Архів оригіналу за 20 жовтня 2014. Процитовано 15 грудня 2015.
  5. Robert Kirkman Talks The Walking Dead Companion Series. Dread Central (амер.). 16 січня 2015. Процитовано 2 травня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 19 грудня 2015. Процитовано 15 грудня 2015.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)