Furla

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Furla
Furla
Тип приватна компанія
Форма власності акціонерне товариство
Галузь мода
Засновано 1927
Засновник(и) Aldo Furlanetto (Алдо Фурланетто)
Штаб-квартира Італія Болонія, Италия
Ключові особи Giovanna Furlanetto (Джованна Фурланетта)
Продукція предмети роскошу, взуття, сумки, аксесуари
Офіційний сайт
CMNS: Furla у Вікісховищі

Furla (українською вимовляється Фурла) — італійська компанія, виробляє сумки, гаманці, ремені, рукавиці, окуляри, взуття, годинники. Furla — це сімейний бізнес, три покоління італійського сімейства Furlanetto (Фурланетто) працювали над створенням стилю Furla, який на сьогоднішній день став класикою. Штаб-квартира розташована в італійській провінції Болонья, в розкішному особняку XVIII століття.

Історія[ред. | ред. код]

Історія компанії Furla почалась в 1927 році. Італієць Алдо Фурланетто (Aldo Furlanetto)подорожував по Європі, продаючи жіночими дрібничками і невеликими шкіряними виробами. Алдо усвідомлював, що жінкам потрібні нові вишукані аксесуари, він мріяв створювати шкіряні вироби для витончених жінок.

В 1955 р. Фурланетто відкрив в італійській провінції Болонія перший магазин кожаних аксесуарів під маркою Furla.

В 1977 р. діти Фурланетто — Джованна, Карло і Паоло — створили першу колекцію шкіряних сумок. Успіх колекції був миттєвим.

В 1990-ті роки третє покоління родини Фурланетто: діти Карло — Мікеле, Марко і Філіппо — і син Джованни — Джузеппе продовжили розвиток марки Furla.

В 2001 р. компанія починає під маркою Furla виробляти взуття.

В 2002 р. компанія підписала ліцензійну угоду з «De Rigo» (De Rigo входить в трійку найбільших світових виробників окулярів) на випуск сонцезахисних окулярів під маркою Furla. В 2006 році було підписано ще одне ліцензійну угоду з Citizen на виробництво годинникових механізмів для годинників Furla.

Цікаві факти[ред. | ред. код]

Голова модного будинку Furla Giovanna Furlanetto домоглася успіху в підтримці популярності марки в XXI столітті і в збільшенні продажів по всьому світу. Але на цьому її досягнення не закінчуються: Giovanna створила ексклюзивну лінію сумок Giovanna Furlanetto for Furla.

Furla стала першою, хто наважились на експеримент — зробити головними героїнями рекламної кампанії Furla своїх співробітниць. «Жіночий образ компанії», — саме так називався міні-проєкт, всі, хто жінки, які працюють в Furla позували як справжні моделі.

Furla створила проєкт Talent Hub. Furla Talent Hub — це програма пошуку молодих творців. В рамках програми Talent Hub талановиті дизайнер створюють колекція для Furla.

На сьогоднішній день компанія Furla володіє ексклюзивною мережею фірмових магазинів. Москва, Мілан, Париж, Лондон, Нью-Йорк

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]