Galbani

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Galbani
Тип S.p.A.
Форма власності спрощене акціонерне товариствоd[1]
Галузь продукти харчування
Гасло «Galbani vuol dire fiducia» («Galbani — означає довіра»)
Засновано 1882Баллабіо, Лекко
Засновник(и) Еджідіо Гальбані
Штаб-квартира Мілан
Продукція молочні і м'ясні продукти
Виторг 1,23 млрд (2006)
Власник(и) Lactalis
Холдингова компанія Lactalis
www.galbani.it
CMNS: Galbani у Вікісховищі

Galbani — італійська продовольча компанія, виробник молочних і м'ясних продуктів. Заснована у 1882 році у Баллабіо (Лекко). Головний офіс розташовується у Мілані. З 2006 року входить до складу французького молочного концерну Lactalis.

Galbani є лідером на ринку молочного виробництва і одним з головних виробників на ринку м'ясних виробів Італії. Компанія продає понад 300 продуктів у 50 країнах світу.

Історія[ред. | ред. код]

У 1882 році підприємець Еджідіо Гальбані (1858—1950) заснував «Caseificio Davide Galbani» у Баллабіо (Лекко), що у долині Вальсассіна. Тут випускався відомий робіола — перший італійський м'який сир, створений з метою скласти конкуренцію елітним французьким сирам. У 1906 році представлено Бель Паезе, перший італійський сир, який мав великий успіх за кордоном. У 1910 році у Мельцо розпочалось крупне молочне виробництво, з яким пов'язана велика частина історії компанії Galbani.

У 1920-х роках була утворена сімейна компанія Egidio Galbani S.p.A., яка активно розвивавалась, відкрила нові підприємства і виробляла плавлені сири за інноваційним методами для італійської промисловості того часу. У 1930-х роках Galbani налічувала вже понад 1000 працівників в 56 магазинах і 4 підрозділах за кордоном, 108 представництв у Франції, США, Аргентині та інших країнах. Компанія продовжила впроваджувати інновації, представила на ринку низку нових продуктів і запустила сир крешенца (страккіно) під маркою Certosa. У 1936 році компанія увійшла в індустрію м'ясних продуктів, придбавши ковбасний завод Melzese.

У 1956 році випущений перший вироблений промисловим чином сир моцарела під паркою Santa Lucia. Девіз компанії «Galbani vuol dire fiducia» («Galbani — означає довіра») став одним із найпопулярніших в Італії. У 1960-х роках Galbani відкрила свій новий головний офіс в Мілані. Цей період став особливо успішним для поширення, виробництва і маркетингу бренду.

У 1980-х роках у Мельцо побудовано нове підприємство з випуску м'ясних продуктів. У 1989 році Galbani приєдналась до групи Groupe Danone і зміцнила свої позиції на європейському ринку. У 1990 році створено бренд Vallelata.

У 2002 році 120-річний ювілей Galbani відзначено поверненням до незалежного управління. Фонд BC Partners придбав усі активи і забезпечив безперервне управління. У 2004 році створені компанії biG srl і biG Logistica S.p.A. для поширення і продажу продуктції Galbani в Італії. У 2005 році створена холдингова компанія Gruppo Galbani S.p.A. У 2006 році Gruppo Galbani увійшла до складу французького молочного концерну Lactalis. У 2008 році утворено Gruppo Lactalis Italia. Група запустила найважливіші бренди в продуктовій лінійці італійських сирів, які продаються під брендами Galbani, Invernizzi, Cademartori, Locatelli, Président.

Діяльність[ред. | ред. код]

Galbani виробляє моцарелу, горогондзолу, рикоту, маскарпоне, грана падано, пармезан, страккіно, йогурти, прошуто, салямі та інші молочні та м'ясні продукти.

Асортимент продукції Galbani налічує понад 300 найменувань товарів і включає торгові марки: Bel Paese, Certosa, Galbani, Gim, Galbanino, Santa Lucia, Galbanella, Galbacotto, Galbanetto та ін. Продукція Galbani продається у 50 країнах світу, компанія має шість філій в Європі, одну в Японії, компанію в Польщі і одну філію в США. Компанія співпрацює з 3 100 партнерами, включаючи акціонерне товариство Egidio Galbani.

Компанії належить чотири виробничих підприємства в Італії: Казале-Кремаско (Кремона), Кортеолона (Павія), Мельцо (Мілан) і Чертоза (Павія). Створена широка дистриб'юторська мережа з 130 пунктами дистрибуції і 1 200 засобами доставки по всій Італії, що дозволяє обслуговувати 80 000 клієнтів.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]