Garden Krist (гурт)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Garden Krist
Основна інформація
Жанр електроніка
Стиль пост-індастріал
Роки 2015 — дотепер
Країна Україна Україна
Місто Київ
Мова російська, англійська
Лейбл V Poiskah DoDo & Friends
Склад

Регіна Литвинова — тексти, вокал
Кирило Ключ — музика, клавішні, гітара

Володимир Чумаков — барабани

Garden Krist — український електронний проєкт пост-індустріальної експериментальної музики.

Історія[ред. | ред. код]

Гурт Garden Krist був заснований 10 жовтня 2015 року, в Києві, і замислювався як суто інтернет-проєкт.

В січні 2015 року музиканти починають співпрацю з українським режисером Олександром Столяровим у рамках документального фільму «Більше, ніж любов. Габриель Гарсіа Маркес і Мерседес Барча Пардо» для телеканалу "UA:Культура".

Гурт підбирає саундтреки, міксує музичні доріжки, а також записує фоновий саунд-дизайн фільму на фортепіано на студії режисера.

Вихід першого альбому «Zona»[ред. | ред. код]

19 червня 2016 вийшов перший офіційний альбом групи, — «Zona»[1]

Реліз повинен був вийти на сайті Esquire, але якраз у момент узгодження виходу матеріалу в дайджест, — журнал в Україні закривають. Вихід альбому, перенесений на сайт дочірнього інтернет-журналу «Buro 24/7»[2], який вже активно виходив на медіаринок.

Після виходу альбому, 2 червня 2016 року гурт бере участь у великому українському фестивалі «Белые Ночи vol. 2»[3], та грають на одній сцені з такими проєктами як Onuka, Cepasa та іншими відомими музикантами. Після виступу на фестивалі гурт активно гастролює по Україні і записує другий альбом.

Вихід другого альбому «Unter Feuer Und Stahl»[ред. | ред. код]

8 вересня 2016 року виходить другий альбом команди під назвою «Unter Feuer Und Stahl» (друга версія назва альбому «Контуры Будущего»[4]). Матеріал виконаний в жанрах Cold Wave та Post-Punk.

Гурт швидко набирає популярність в західній дарквейв-аудиторії, і стає цікавим європейським музичним ЗМІ. Особливо яскраво українська аудиторія прийняла такі пісні з альбому як When you will die[5] та однойменний трек Unter Feuer Und Stahl[6].

16 вересня 2016 року в рамках «ГОГОЛЬFEST 2016» на кіноконкурсі від ГО «СУК», разом з режисером Денисом Сполітаком гурт презентує короткометражний фільм «Dessert»[7]. Фільм виграє в номінації Золотий СУК[8] — «Кращій відео-арт».

19 квітня 2017 року гурт запросили виступити в рамках тематичної програми «Alienation»[9] на «20ft Radio»[10]. Програма присвячена українським cold wave та minimal wave колективам України. Музиканти виступили жанрі cold techno.

Після цього виступу на 20 ft Radio[10] гурт виступає з представником українського електроклешу Olexiy Dyachkov, який тоді тільки з'явився на просторах українського інтернету.

20 жовтня 2017 року два аудіозаписа виступів групи в жанрах power electronics та rhythmic noise в музичному клубі Kontrapunkt[11] увійшли в компіляцію українських нойзерів під назвою Giant Carpathian Bigfoot[12]. Серед знакових представників жанру цієї збірки в компіляцію також увійшов проєкт ХАН (Schperrung[13]) та інші. Випущений малим тиражем на фізичних носіях.

Вихід спліт-альбому «Internet»[ред. | ред. код]

6 листопада 2017 року, Garden Krist, разом із проєктом The Son of a Seagull, музичного експериментатора Володимира Реймса — випускають спліт під назвою «Internet»[14]. «Якась психоделія! І це зветься музикою?»[15] — прокоментував цей реліз Народний артист України Павло Зібров. Після виходу релізу гурт вирушає в гастролі Україною.

27 березня 2018 року на запрошення українського продюсера Дмитра Клімашенко, гурт бере участь у музичній програмі «IN JAZZ»[16] на телеканалі «Прямий» і виступає в прямому ефірі[17] з піснею «Without The Past»[18]. Вперше за історію українського телебачення в прямому ефірі пролунала пісня у неформальному для телебачення жанрі — шугейзинг. Ведучою програми була Кароліна Ашіон.

Вихід третього альбому «Change of State»[ред. | ред. код]

2 квітня 2018 року реліз третього альбому «Change of State»[19]. Альбом виконаний в жанрах шугейз та дрім-поп. Також, в підтримку альбому був знятий кліп на пісню Burn The Distance. Знімання пройшли своїми силами, на VHS камеру за принципом d.i.y. Після виходу офіційного кліпу, гурт робить творчу паузу для запису нового матеріалу.

19 листопада 2019 року гурт випускає неофіційний збірник «Ukraine is on Fire»[20]. Реліз присвячений темі війни на сході України. Збірник налічує 7 не виданих раніше пісень і особливим чином відрізняється від інших альбомів освоєнням нових стилів виконання та гри. Матеріал виконаний у жанрах брейкбіт, ню-метал, та тріп-хоп.

4 лютого 2020 року гурт бере участь у збірці експериментальної музики проєкту V Poiskah DoDo [Архівовано 9 липня 2019 у Wayback Machine.]. В компіляції музикантів зі всього світу Garden Krist представили свої аудіо-треки під назвою «May i be excused?»[21]. Важливим фактом є те, що у збірці також взяли участь гурт «Vox Populi!»[22] — важливі фігури в становленні французької та італійської індустріальної музики 80-х років.

2020 рік — сьогодення[ред. | ред. код]

Гурт працює над новим альбомом «Nation» (англ. Нація), який здебільшого буде викониний у жанрах EBM та post-industrial.

11 січня 2020 Garden Krist були залучені до співорганізації благодійного концерту в підтримку відомого українського музиканта і композитора, Олександра Юрченка, — учасника дарк-нео-фолк групи «Yarn» [Архівовано 26 листопада 2016 у Wayback Machine.].

Олександр Юрченко також був автором пісень та музики таких гуртів та проєктів як «Цукор Біла Смерть», «Катя Chilly», «Blemish», «Suphina's Little Beasts»[23], «Foma (Мандри)», та інших. Організатором концерту виступив Володимир Рудницький, — організатор, менеджер і продюсер українських рок-гуртів 90-2000-х.

З 2020 р. гурт веде перемовини з культовою українською фолк групою «Вежа Хмар» щодо співпраці та можливості спільного виступу у прямому ефірі «20ft Radio».

Інформація про учасників гурту[ред. | ред. код]

Регіна Литвинова — професійна альтистка, закінчила музичну школу ім. Лисенка. Учасниця музичних конкурсів, фестивалів, концертів філармонії, Оперного Театру, гастролює з оркестрами в Європі. Випускниця Київського Інституту музики імені Р. Глієра. Часто виступає з концертами оркестру Lords of the Sound[24] в Європі.

Володимир Чумаков — барабани і перкусія. Приєднався до команди з 2016 року. Випускник Національного медичного університету імені О. О. Богомольця. Грі на барабанах вчився самотужки. Паралельно є учасником електронного проєкту Pechersk Mountain[25].

Кирило Ключ — походить з родини музикантів, але не пішов шляхом династичної музичної традиції. Випускник НТУУ КПІ за фахом соціолог, має незакінчену середню музичну освіту. Довгий час працює в сфері реклами. Є автором музики усіх пісень в Garden Krist.

Батько Кирила — Володимир Рудницький, був менеджером багатьох колективів української андерграундної сцени. Серед них: пост-панк гурт «Раббота Хо», рок-гурт «Воплі Відоплясова», експериментальний проєкт «Катя Chilly», та інші. Також, Володимир був одним з організаторів київського фестивалю авангардної рок-музики «Косий Капонір», на якому виступали багато культових представників української рок-сцени, серед яких «Казма Казма», «Цукор Біла Смерть», «Pan Kifared», «Фоа-Хока», «Ivanov Down» та інші.

Цікаві факти[ред. | ред. код]

З 20102017 Кирило Ключ підтримував зв'язок із сумською арт-панк-групою «Холодный Дом»[26], і був їх великим прихильником. Це проявляється в назвах пісень майже усіх альбомів колективу.

Відео[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Інтерв'ю[ред. | ред. код]

Музичні огляди[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. .Музичний альбом гурту Garden Krist — Зона (2016) [Архівовано 7 березня 2017 у Wayback Machine.]
  2. Інтернет-журнал Buro 24/7. Архів оригіналу за 11 квітня 2020. Процитовано 8 березня 2020. 
  3. ФЕСТИВАЛЬ «БЕЛЫЕ НОЧИ». Архів оригіналу за 9 серпня 2020. Процитовано 8 березня 2020. 
  4. «Garden Krist» видали новий альбом. Архів оригіналу за 22 листопада 2016. Процитовано 8 березня 2020. 
  5. Garden Krist — Когда ты умрешь. Архів оригіналу за 7 квітня 2018. Процитовано 8 березня 2020. 
  6. Garden Krist — Среди огня и стали
  7. Короткометражний фільм «Dessert»
  8. СУК. Архів оригіналу за 7 квітня 2020. Процитовано 8 березня 2020. 
  9. ALIENATION W/ GARDEN KRIST LIVE — 19/04/2017
  10. а б 20ft Radio. Архів оригіналу за 28 квітня 2020. Процитовано 8 березня 2020. 
  11. Kontrapunkt, facebook.com
  12. Giant Carpathian Bigfoot. Архів оригіналу за 27 лютого 2021. Процитовано 8 березня 2020. 
  13. Schperrung. Архів оригіналу за 20 березня 2015. Процитовано 17 січня 2021. 
  14. «Internet». Архів оригіналу за 22 листопада 2016. Процитовано 8 березня 2020. 
  15. Павло Зібров. «Якась психоделія! І це зветься музикою?»[недоступне посилання]
  16. «IN JAZZ»
  17. Музичний проєкт ПРЯМОГО та IN JAZZ: гість Garden krist від 27 березня 2018 року
  18. «Without The Past», soundcloud.com
  19. «Change of State», neformat.com.ua
  20. «Ukraine is on Fire»[недоступне посилання], bandcamp.com
  21. «May i be excused?» [Архівовано 7 січня 2022 у Wayback Machine.], bandcamp.com
  22. «Vox Populi!», last.fm
  23. «Suphina's Little Beasts» [Архівовано 18 лютого 2021 у Wayback Machine.], discogs.com
  24. Lords of the Sound. Архів оригіналу за 30 жовтня 2016. Процитовано 6 травня 2022. 
  25. Pechersk Mountain
  26. «Холодный Дом» [Архівовано 29 квітня 2011 у Wayback Machine.], last.fm