NBCUniversal Entertainment Japan

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Geneon Entertainment)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
NBCUniversal Entertainment Japan LLC
NBCユニバーサル・エンターテイメントジャパン合同会社
Тип студія анімації, філія Universal Pictures International
Галузь медіа, аніме, розваги
Засновано березень 1981, в березні 1981 (як Pioneer LDC)
в жовтні 2003 (як Geneon Entertainment)
в лютому 2009 (як Geneon Universal Entertainment)
в грудні 2013 (як NBCUniversal Entertainment Japan)
Засновник(и) Pioneer Corporation
Штаб-квартира Токіо, Японія
Попередні назви Pioneer LDC, Geneon Entertainment, Geneon Universal Entertainment
Продукція аніме
Власник(и) NBCUniversal
(Comcast)
Холдингова компанія Universal Subscriptiond
Дочірні компанії Rondo Robe (анімація),
Sistus Records (звукозаписний лейбл, разом з Rainbow Entertainment),
Orumok Records (звукозаписний лейбл)
nbcuni.co.jp
Мапа

NBCUniversal Entertainment Japan (яп. NBCユニバーサル・エンターテイメントジャパン合同会社) (раніше відома як Pioneer LDC — Pioneer LaserDisc Company, філія компанії Pioneer Corporation) — японська компанія, яка розташована в районі Акасака, Токіо, Японія. Спеціалізується на спонсоруванні музики, аніме і домашньої розважальної продукції. NBCUniversal Entertainment Japan також була залучена у створення та поширення декількох аніме в Японії. Північно-американська філія спеціалізується на переведенні та розповсюдженні аніме та супутніх товарів, таких як саундтреки.

Історія[ред. | ред. код]

Geneon Universal спочатку була створена під назвою Pioneer LDC в 1981 році. У липні 2003 року, компанія була придбана японською рекламною та маркетинговою фірмою Dentsu, і була перейменована в Geneon Entertainment, а північно-американський відділ у Geneon USA[1] (але перейменування в Geneon USA повністю набуло чинності в лютому 2004 року, оскільки випущені DVD-диски все ще були з логотипами Pioneer LDC. Навіть після перейменування, DVD-диски все ще випускалися з логотипом Pioneer LDC разом з Geneon USA, але в лютому 2005 року логотип Pioneer LDC був видалений.).

Крім того, вони також підписали контракт з Viz Media (коли вони називалися Viz Communications) для випуску власних DVD таких аніме як Покемон і Ранма ½ до того як Viz почали випускати свої власні DVD-диски. Geneon також підписали договір з Funimation Entertainment, для виробництва і розповсюдження домашнього відео, випуску 53-67 серій і перших трьох фільмів Dragon Ball Z поки Funimation не розпочали самі дублювати серії.

У листопаді 2004 року, Geneon USA підписали контракт з Toei Animation для розповсюдження деяких своїх тайтлів на північноамериканському ринку[2]. У тайтли що випускалися входили Air Master, Interlude, і Slam Dunk. Тим не менш, в кінці 2006 року, контракт завершився і випуск тайтлів припинився[3].

У березні 2007 року, Geneon став ексклюзивним дистриб'ютором в Північній Америці для Bandai Visual USA[4]. Чотири місяці потому, було оголошено що ADV Films візьме на себе розповсюдження, маркетинг, і продажі в США, якими займався Geneon USA, починаючи з 1 жовтня 2007 року. Згідно з повідомленням, Geneon USA продовжуватимуть купувати ліцензії, і виробляти субтитри і дублювати аніме англійською для випуску в Північній Америці[5]. Але контракт був розірваний у вересні, до реалізації, кілька компаній не вдаючись у деталі сказали що «не змогли досягти угоди»[6][7]. 3 грудня Geneon USA був закритий, з тайтлами що були замовлені 5 листопада. Тайтли, які були в середині випуску чи ліцензовані але невидані залишилися в підвішеному стані[8]. Тайтлів Bandai Visual USA не торкнулося закриття Geneon USA, хоча деякі були перенесені до того як Bandai Visual знайде нового дистриб'ютора[9].

Інший Північно-Американський аніме дистриб'ютор, Funimation Entertainment, почав переговори з Geneon USA для придбання деяких ліцензій на тайтли[10]. У липні 2008 року, офіційна угода було оголошена і Funimation придбала права на виробництво, продаж і поширення різноманітних аніме і дорам[11][12]. 12 листопада 2008, Dentsu оголосив що продає 80,1% своїх акцій філії компанії NBCUniversal, Universal Pictures International Entertainment (UPI), яка планує об'єднати їх зі своєю філією Universal Pictures Japan для створення нової компанії[13]. Злиття завершилося 1 лютого 2009. Нова компанія була названа Geneon Universal Entertainment Japan[14]. 9 грудня 2013 року компанія змінила свою назву на NBCUniversal Entertainment Japan.[15]

Відгуки[ред. | ред. код]

У 2006 році, Співтовариством Просування Японської Анімації, Geneon був названий «Найкращою Аніме Компанією»[16].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Dentsu acquires Pioneer (англ.). Anime News Network. Архів оригіналу за 30 липня 2013. 
  2. Geneon Entertainment Signs Distribution Agreement With Toei Animation (англ.). Anime News Network. Архів оригіналу за 10 листопада 2013. 
  3. Toei DVDs Cancelled (англ.). Anime News Network. Архів оригіналу за 19 квітня 2009. 
  4. Bandai Visual USA New Licenses And Distribution Deal (англ.). Anime News Network. Архів оригіналу за 8 червня 2013. 
  5. ADV Takes Over Geneon's Sales, Marketing, Distribution (англ.). Anime News Network. Архів оригіналу за 27 серпня 2007. 
  6. ADV Films, Geneon USA's Distribution Deal Cancelled (англ.). Anime News Network. Архів оригіналу за 29 вересня 2007. 
  7. Geneon USA Withdraws Appointment of Anime DVD Distribution Business to A.D. Vision (PDF) (Пресреліз). Dentsu. Архів оригіналу за 15 листопада 2007. 
  8. Geneon USA to Cancel DVD Sales, Distribution by Friday (англ.). Anime News Network. Архів оригіналу за 28 березня 2010. 
  9. Bandai Visual USA Continues to Release New Titles as Scheduled (PDF) (Пресреліз). Bandai Visual. [недоступне посилання з лютого 2019]
  10. Navarre/FUNimation Interested in Some Geneon Titles (англ.). ICv2. Архів оригіналу за 4 червня 2013. 
  11. FUNimation Agrees to Distribute Select Geneon Titles (англ.). Anime News Network. Архів оригіналу за 13 травня 2019. 
  12. FUNimation Entertainment and Geneon Entertainment Sign Exclusive Distribution Agreement for North America (англ.). Anime News Network. Архів оригіналу за 4 липня 2008. 
  13. Geneon to Merge with Universal Pictures Japan (англ.). Anime News Network. Архів оригіналу за 29 травня 2019. 
  14. Geneon Universal Entertainment Japan Official Website (яп.). Архів оригіналу за 4 червня 2013. 
  15. Geneon Universal Ent. Japan is Now Known as NBCUniversal Entertainment Japan (PDF) (Japanese). NBCUniversal Entertainment Japan. Архів оригіналу за 13 грудня 2013. Процитовано 9 грудня 2013. 
  16. Akimbo Adds Geneon to Its Acclaimed Anime on Demand Collection (англ.). Anime News Network. Архів оригіналу за 8 жовтня 2013. 

Посилання[ред. | ред. код]