Girls Aloud

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Girls Aloud
Основна інформація
Жанр Поп, денс-поп
Роки 2002—
Країна Велика Британія Велика Британія
Місто Лондон
Мова англійська
Склад Шерил Коул
Сара Гардінг
Нікола Робертс
Кімберлі Волш
Надін Койл
girlsaloud.co.uk

Girls Aloud у Вікісховищі

«Girls Aloud» — британський поп-гурт, сформований у 2002 році в ході реаліті-шоу каналу ITV «Popstars: The Rivals». До складу входять Шерил Коул, Сара Гардінг, Нікола Робертс, Кімберлі Волш і Надін Койл. Гурт випустив двадцять один сингл, (двадцять з яких увійшли в першу десятку UK Singles Chart і чотири його очолили), п'ять студійних альбомів, один збірник найкращих хітів і два альбоми реміксів (два альбоми займали перше місце в UK Albums Chart). Всі альбоми «Girls Aloud» також були сертифіковані як платинові у Великій Британії. Група була п'ятикратно номінована на BRIT Awards і в 2009 році здобула перемогу в номінації «Найкращий сингл» за пісню «The Promise».

Girls Aloud стали одним з небагатьох успішних проектів реаліті-шоу і зібрали стан в 25 мільйонів фунтів стерлінгів до травня 2009 року. У 2007 році Книга рекордів Гіннесса назвала «Girls Aloud» «найуспішнішим гуртом з реаліті-шоу».

У 2009 році Girls Aloud вирішили тимчасово призупинити спільну діяльність. Протягом перерви всі п'ять учасниць зайнялися сольними проектами. 2 червня 2011 року в інтерв'ю BBC Radio 1 Нікола Робертс підтвердила, що возз'єднання «Girls Aloud» відбудеться в 2012 році і буде приурочене до десятиріччя групи.

Дискографія[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]