Gnetum microcarpum

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Gnetum microcarpum
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Рослини (Plantae)
Клада: Судинні рослини (Tracheophyta)
Клада: Голонасінні (Gymnosperms)
Відділ: Гнетоподібні (Gnetophyta)
Клас: Гнетоподібні (Gnetopsida)
Порядок: Gnetales
Родина: Гнетові (Gnetaceae)
Рід: Гнетум (Gnetum)
Вид:
G. microcarpum
Біноміальна назва
Gnetum microcarpum
Blume, 1849

Gnetum microcarpum[1] — вид голонасінних рослин класу гнетоподібних.

Поширення, екологія[ред. | ред. код]

Країни проживання: Індонезія (Суматра); Малайзія (півострів Малайзія); М'янма; Таїланд. Був знайдений у відкритих узліссях і під пологом вторинних лісів, на схилах пагорбів і в пустках лісу. Інформація припускає, що вид терпить відкрите сонячне світле. Зустрічається на висотах від близько до рівня моря до 2000 м, найвищої гори півострова Малакка[2].

Загрози та охорона[ред. | ред. код]

Головною загрозою є втрата середовища проживання в результаті перетворення лісів в плантації товарних культур, таких як гумові та олійні пальми. Відомий з двох охоронних територій на Малайському півострові, широкий національний парк Таман Негара і менший лісовий заповідник Гунунг Джерай[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Roskov Y., Kunze T., Orrell T., Abucay L., Paglinawan L., Culham A., Bailly N., Kirk P., Bourgoin T., Baillargeon G., Decock W., De Wever A., Didžiulis V. (ed) (2019). Species 2000 & ITIS Catalogue of Life: 2019 Annual Checklist. Species 2000: Naturalis, Leiden, the Netherlands. ISSN 2405-884X. TaxonID: 43260905. Архів оригіналу за 18 грудня 2019. Процитовано 11 листопада 2019.
  2. а б IUCN