Google TV (операційна система)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Google TV
Логотип Google TV
Розробник Google Inc.
Вихідна модель Вільне відкрите програмне забезпечення
Тип ядра Монолітне ( Ядро Linux)
Наступна Android TV
www.google.com/tv/

Google TV — це програмна платформа для приставки чи Smart TV, яка базується на операційній системі Android та розроблена компанією Google Inc. Офіційний анонс відбувся 20 травня 2010 року[1].

Особливості[ред. | ред. код]

На-відміну від інших платформ, як Apple TV, чи сучасних телевізорів Sony та Samsung Google TV може бути як і вмонтованим у телевізор, так і поставлятися окремо, як приставка[2]. Також, важлива особливість — можливість встановити адаптовані для великих екранів програми з Google Play.

Контролери[ред. | ред. код]

Для керування телевізором можна використовувати QWERTY клавіатуру чи пристроєм з Android або iOS за допомогою програми Google TV Remote. Також, розробник може зробити мульти-екранний додаток: винести елементи керування в додаток для смартфона чи планшета на Android.

Пристрої[ред. | ред. код]

На даний момент є лише три пристрої: телевізор Sony NSX46GT1, blu-ray плеєр Sony NSZGT1 та приставка Logitech Revue.

Посилання[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  1. http://googleblog.blogspot.com/2010/05/announcing-google-tv-tv-meets-web-web.html [Архівовано 19 січня 2012 у Wayback Machine.] Анонс Googtle TV
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 23 листопада 2013. Процитовано 7 березня 2012.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)