Gremlin Interactive

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Gremlin Interactive
англ. Infogrames Studios Limited[1]
англ. Gremlin Graphics Software Limited (18 жовтня 1985)[1]
англ. Gremlin Interactive Limited (7 вересня 1994)[1]
англ. Gremlin Graphics Softwear Limited (17 травня 1985)[1]
англ. Finchpost Limited (2 квітня 1984)[1]
Тип розробник відеоігор[1] і видавець відеоігор[1]
Форма власності відкрита публічна компанія з обмеженою відповідальністю
Галузь Індустрія відеоігор
Наступник(и)
(спадкоємці)
Infogrames
Засновано 1984 
Закриття (ліквідація) 1999
Причина закриття Поглинена компанією Infogrames, пізніше перекуплена Urbanscan Ltd.
Штаб-квартира Велика Британія Шеффілд
Ключові особи Patrick Phelan
Продукція Wanted: Monty Moled
Власник(и) Infogramesd[1]
Член Linux Foundation[2]

Gremlin Interactive (також відома як Gremlin Graphics) — закрита британська компанія, яка розташовувалася у місті Шеффілд та займалася випуском програмного забезпечення для домашніх комп'ютерів.

Історія компанії[ред. | ред. код]

Компанію Gremlin Graphics Software Ltd заснував у 1984 році Іан Стюарт. Через 10 років компанія була перейменована в Gremlin Interactive. Як і інші компанії, що розробляли відеоігри у вісімдесяті роки минулого століття, Gremlin орієнтувалася на розробку продукції для 8-бітних домашніх комп'ютерів, таких як ZX Spectrum, Amstrad CPC, MSX і Commodore 64. Найбільш успішними з ранніх робіт компанії стали ігри Wanted: Monty Mole для ZX Spectrum і Thing on a Spring для Commodore 64.

Справжній успіх прийшов до Gremlin на початку дев'яностих, з появою ігор Zool і Premier Manager. В цей же час створюється перший в світі повністю тривимірний футбольний симулятор Actua Soccer. Далі компанія випускає цілий ряд автосимуляторів: Lotus, футуристичну Motorhead, видовищну Fatal racing, а також авіасимулятор Hardwar. Виходить серія різних спортивних ігор із загальною назвою Actua Sports, яка включала в себе футбол, теніс, хокей, гольф та інші види спорту.

В 1997 році компанія Gremlin купує студію DMA Design, компанію, яка подарувала світові такі шедеври, як GTA і Lemmings[en].

В 1999 Infogrames купує Gremlin Interactive за 24 мільйон фунтів[3] і перейменовує компанію на «Infogrames Sheffield House», але вже через 4 роки цей підрозділ закривається. З тих пір і по теперішній час будівля, яку колись займала Gremlin Interactive, пустує. На сьогодні власником спадщини компанії є Atari.

Продукція компанії[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е ж и Infogrames Studios Limited — 1999.
  2. https://www.linuxfoundation.org/membership/members/
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 15 грудня 2016. Процитовано 8 січня 2017.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)