Haddaway

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Haddaway
Nestor Alexander Haddaway

Haddaway (2019)
Основна інформація
Повне ім'я Нестор Олександр Хаддавей
Дата народження 9 січня 1965(1965-01-09) (59 років)
Місце народження Тринідад і Тобаго
Роки активності 1993 — по наш час
Громадянство Німеччина і Тринідад і Тобаго
Професія співак
Освіта Університет Джорджа Вашингтона і Meade Senior High Schoold
Інструменти вокал
Жанр євроденс, диско
Колективи Comeback United
Лейбли Arista, Coconut, Razor & Tie
Нагороди
haddaway.eu
CMNS: Файли у Вікісховищі

Нестор Олександр Хаддавей (англ. Nestor Alexander Haddaway) (Haddaway) — співак, найбільшу популярність отримав у 90-х з композицією What is Love.


Біографія[ред. | ред. код]

Нестор Олександр Хаддавей народився 9 січня 1965 в Тринідаді в родині нідерландського океанографа і тринідадської медсестри. Переїхав до Європи на початку 1970 з батьком після розлучення батьків. Після закінчення початкової школи-інтернату він переїхав до Сполучених Штатів, щоб бути зі своєю матір'ю.

Закінчив середню школу в місті Меріленд, штат Меріленд, в 1983 році. Був дуже активний в шкільних джазових, симфонічних і естрадних ансамблях.

Розкриваючи любов до музики, Haddaway виконував невеликі ролі в кавер-групах в той час, коли він вивчав «північно-американську історію від перших монголоїдних поселенців до Амеріго Веспуччі в п'ятнадцятому столітті» в Університеті Джорджа Вашингтона, Вашингтон (округ Колумбія).

В 1989 році, у віці 24 років, Haddaway повернувся в Європу і влаштувався в Кельні (Німеччина), де він почав грати в американський футбол як нападник в «кельнських крокодилів» в Німецькій футбольній лізі, а також підробляв як хореограф, продавець килимів; займався написанням музики у вільний час.

Найбільший успіх випав на 1993 рік після зустрічі з Тоні Хендріком, відомим музичним продюсером з Coconut Records (A La Carte, Bad Boys Blue , Xanadu, Silent Circle, Londonbeat). Дебютний сингл «What is Love» (1993) посів перше місце в чартах практично всіх країн Європи, Азії, Північної та Латинської Америки. Наступні сингли «Life», «I Miss You» і «Rock My Heart» закріпили за Haddaway славу одного з найпопулярніших евроденс - виконавців.

У другій половині 90-их інтерес до виконавця став поступово згасати. Після випуску третього альбому Let's Do It Now (1998) Haddaway залишив Coconut Records, але, випустивши 2 диска на інших рекорд-лейбли My Face (2001 ) і Love Makes (2002), музикант знову повернувся до своїх перших продюсерам - Тоні Хендрику і Карін Хартманн.

Нестор Олександр Хаддавей, крім захоплення музикою, знявся як актор у фільмі «Scholl out», займався швидкісними автогонками (наприклад, брав участь в Porsche Cup), фітнесом, гольфом .

Цікавим нагадуванням світу про його творчість став фільм «Night at the Roxbury», знятий студією CBS «Суботнього вечора у прямому ефірі» 1999 рік, в якому композиція «What is Love» використовується як центральна тема.

У 2008 році (пізніше в 2010) планувався альбом Crucified (14 треків). На підтримку альбому був випущений сингл «Follow Me» (2007). Сам альбом не був випущений.

У 2010 році його суперхіт «What Is Love» став семплом для синглу Eminem і Lil Wayne - No Love.

Дискографія[ред. | ред. код]

Альбоми[ред. | ред. код]

Сингли[ред. | ред. код]

Збірки[ред. | ред. код]

DVD[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]