Hardly Kirk-ing

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Сімпсонів»
«Майже Кірк»
англ. Hardly Kirk-ing
Мілгаус має вигляд, як його батько
Мілгаус має вигляд, як його батько
Мілгаус має вигляд, як його батько
Сезон № 24
Серія № 521
Перший показ 17 лютого 2013
Сценарій Том Гамміль і
Макс Просс
Режисер(и) Метью Настюк
Виконавчий продюсер Ел Джін
Код виробника RABF05
Запрошені зірки
Кевін Майкл Річардсон в ролі охоронця Спрінґфілдського торгового центру
Особливості серії
Політ у заставці Ленс Мердок їде через екран на своєму мотоциклі
Сцена на дивані Пародія на заставку «Гри престолів». Потім сцена переноситься до вітальні Сімпсонів, де з'являється лицар із серіалу і відрубує мечем голову Гомера і зачіску Мардж.
Хронологія
Попередня Наступна
Love Is a Many-Splintered Thing Gorgeous Grampa
Сезон 24
Список серій

«Hardly Kirk-ing» (укр. «Майже Кірк») — тринадцята серія двадцять четвертого сезону мультсеріалу «Сімпсони», прем'єра якої відбулась 17 лютого 2013 року у США на телеканалі «Fox».

Сюжет[ред. | ред. код]

Гомер з Меґґі дивиться навчальне DVD «Розумна дитина» (англ. «Baby Poindexter»). Барт з Лісою також сідають дивитися його, однак входить Мардж і забороняє його дивитися, бо вчені довели, що від нього жодної користі. Натомість Мардж веде сім'ю до книжкового магазину.

Гомер захоплюється книжкою з головоломками з пошуку прихованих предметів і починає використовувати свої навички, щоб знаходити людей і звичайні предмети в реальному світі. Згодом Гомер так зачаровує Мардж новим талантом, що це навіть збуджує.

Барт тусується у Мілгауса, але обом нудно. Барт бризкає смолою у волосся друга. Щоб прибрати її, Барт підстригає його, і в результаті він видаляє більшість волосся Мілгауса, роблячи його схожим… на свого батька Кірка. За допомогою Барта Мілхаус одягається, як тато, стає вищим за допомогою саморобних ходулів, і робить свій голос схожим на голос Кірка, міцно зав'язавши краватку. Барт використовує це на свою користь, і тепер Мілгаус, схожий на дорослого, тепер може займатися дорослими справами.

У домі Сімпсонів Ліса запитує Мардж, чи може вона взяти Меґґі на джаз-концерт, але Мардж відмовляє. Почувши про проблему сестри, Барт запрошує Лісу до своєї кімнати. Він каже, що знає дорослого, який відведе Лісу на концерт, і представляє «Кірка». Ліса одразу ж викриває справжню особу «Кірка». На запитання про потрібні кошти Барт пояснює, що компанія «Розумна дитина» виплачує компенсацію всім своїм глядачам.

Коли діти отримують гроші, то виявляють, що їх достатньо лише для дороги додому, а вони зголодніли. Щоб отримати безкоштовний сніданок, діти змушені відвідати торгову презентацію житлового комплексу. Продачиня, думаючи, що Мілгаус дорослий, намагається спокусити його…

Тим часом Гомер і Мардж розуміють, що діти зникли і поспішають їх знайти. Гомер зупиняється в готелі, де безкоштовний сніданок (не знаючи, що там є і діти). На щастя, Гомер і Мардж вриваються в кімнату, у момент, коли продавчиня фліртує з Мілхаусом, і рятують дітей.

У парку Мілгаус просить вибачення перед Кірком, що вдавав батька. Однак, хлопчик каже, що йому було весело, і що він був би не проти насправді стати таким, як Кірк. Після того, як ван Гутени йдуть, Гомер просить Барта пообіцяти, що він ніколи не буде схожим на нього. Барт відповідає, що він на це і сподівається. Гомер починає душити Барта.

Виробництво[ред. | ред. код]

Під час запису прем'єрного показу серії, сцену на дивані було скорочено: вона включала лише сцену у вітальні Сімпсонів. Причиною цього була можливість звільнити час для телепрем'єри короткометражки «Найдовший день Меґґі» на каналі «Fox» одразу після епізода[1].

Ставлення критиків і глядачів[ред. | ред. код]

Під час прем'єри серію переглянули 4,57 млн осіб з рейтингом 2.0, що зробило її другим найпопулярнішим шоу на каналі «Fox» тієї ночі, після «Сім'янина»[2].

Роберт Девід Салліван з «The A.V. Club» дав серії оцінку B-, сказавши, що «ми ще далекі від серій „Сімпсонів“ із емоційним резонансом, але звичайні дивацтва працюють краще… Мілгаус не є надмірно використаним персонажем, але він все ще володіє якістю Чарлі Брауна, що дозволяє нам бачити гумор у ньому дорослому, з добре сформульованими неврозами, щоб не було відчуття, ніби ми сміємося над справжнім маленьким хлопчиком»[3].

Водночас, Тереза Лопес з «TV Fanatic» дала серії дві з половиною з п'яти зірок, сказавши, що, «серія розпочалась з такої чудової передумови, але, на жаль, махінацій Барта та Мілгауса не було багато. Смішний розвиток [думки] Барта про дивовижну схожість Мілгауса з його батьком міг би стати справді цікавим епізодом»[4].

У лютому 2014 року сценаристів серії Тома Гаммілля і Макса Просса було номіновано на премію Гільдії сценаристів Америки в області анімації 2013 року[5].

Згідно з голосуванням на сайті The NoHomers Club більшість фанатів оцінили серію на 4/5 із середньою оцінкою 3,56/5[6].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Listings | TheFutonCritic.com — The Web's Best Television Resource. thefutoncritic.com. Процитовано 8 лютого 2022.
  2. Sunday Final Ratings: ‘Once Upon a Time’, ‘The Amazing Race’ & ‘The Mentalist’ Adjusted Up; ‘The Good Wife’ & ‘Bob’s Burgers’ Adjusted Down - Ratings | TVbytheNumbers. web.archive.org. 23 лютого 2013. Архів оригіналу за 8 квітня 2014. Процитовано 8 лютого 2022.
  3. The Simpsons: "Hardly Kirk-ing". The A.V. Club (англ.). Архів оригіналу за 10 грудня 2021. Процитовано 8 лютого 2022.
  4. Lopez, Teresa (17 лютого 2013). The Simpsons Review: Hardly Laughing. TV Fanatic (англ.). Архів оригіналу за 19 грудня 2021. Процитовано 8 лютого 2022.
  5. Milligan, Mercedes (5 грудня 2013). 'Simpsons' & 'Futurama' Dominate WGA Nominations. Animation Magazine (англ.). Архів оригіналу за 19 березня 2022. Процитовано 8 лютого 2022.
  6. Rate and Review: "Hardly Kirk-ing" (RABF05). The No Homers Club (англ.). Процитовано 8 лютого 2022.

Посилання[ред. | ред. код]