Haw-Haw Land

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Сімпсонів»
«Ха-Ха Ленд»
англ. Haw-Haw Land
Ліса і Брендан у кафе-морозиво
Ліса і Брендан у кафе-морозиво
Ліса і Брендан у кафе-морозиво
Сезон № 29
Серія № 628
Перший показ 7 січня 2018
Сценарій Тім Лонг і
Міранда Томпсон
Режисер(и) Боб Андерсон
Виконавчий продюсер Ел Джін
Код виробника XABF03
Запрошені зірки
Ед Ширан в ролі Брендана
Особливості серії
Політ у заставці Дід Сімпсон як 2017 рік з парашутом летить вгору, а Меґґі як 2018 рік — вниз
Хронологія
Попередня Наступна
Gone Boy Frink Gets Testy
Сезон 29
Список серій

«Haw-Haw Land» (укр. «Ха-Ха Ленд») — десята серія двадцять дев'ятого сезону мультсеріалу «Сімпсони», прем'єра якої відбулась 7 січня 2018 року у США на телеканалі «Fox».

Сюжет[ред. | ред. код]

У дощовий день сім'я Сімпсонів вирушає на конференцію STEM, де Ліса зустрічає Брендана, хлопчика, який грає на клавішних, і закохується в нього.

На конференції Барт проявляє інтерес і талант до хімії, спостерігаючи хімічні реакції. Він випробовує це на своєму будиночку на дереві з Міллгаусом, де вони перетворюють листя дерева в кам'яні цукерки.

Тим часом у кафе-морозиво «колишній» Ліси Нельсон намагається вразити її піснею. Однак, Брендан знешкоджує його та інших розбишак.

Гомер і Мардж хвилюються за сина, але той, здається, робить тільки добро. Однак, у Спрінґфілдській початковій школі, в якій інспектору Чалмерзу випадково змазали чашку горілки сірчаною кислотою, через що той втратив кінчик язика. Підозрюють, що це пов'язано з Бартом… Однак, хлопчик стверджує, що не знає про інцидент, але Мардж і Гомер не впевнені.

Сімпсони вирушають на шоу талантів, де Барт демонструє свій проєкт з хімії, а Нельсон і Брендан виступають. Нельсона освистують, а Брендан навпаки — досягає неймовірного успіху. Однак, виявляється, що останній — із Західного Спрінґфілда. В результаті, його переводять до школи. Після того, як Брендан прощається з Лісою, Нельсон каже їй, що йому полегшено, що вона не обрала його, оскільки йому потрібно зосередитись на власних навичках, перш ніж він зможе зустрічатись з нею. Дівчинка залишається сама і насолоджується цим.

Тим часом, коли Барт починає демонстрацію, з'являється поліція, щоб заарештувати його за сірчаний інцидент. Після конфлікту, Мардж все ж вирішує повірити Барту і допомагає йому в демонстрації, створюючи яскравий і безпечний візуальний образ. Це доводить, що Барт невинний, оскільки Віллі зізнається, що зіпсував горілку і намагався вбити директора Скіннера. Однак, коли Мардж і Барт погоджуються, Барт зізнається, що він його демонстрація — насправді прикол, який вибухає і наповнює школу рожевою піною.

У фінальній сцені під час афтерпаті талант-шоу, Мардж вибачається перед глядачами, заявивши, що цей епізод повинен був пародіювати «Місячне сяйво», а не «Ла-Ла Ленд». Гомер заявляє, що ніхто не бачив «Місячного сяйва». Коли Мардж пропонує показати йому цей фільм на їхньому DVD, Гомер заявляє, що він радше подивиться «Люди Ікс: Апокаліпсис», який всі бажають побачити, крім Ліси, яка хотіла б побачити «Місячне сяйво».

Ставлення критиків і глядачів[ред. | ред. код]

Під час прем'єри серію переглянули 6,95 млн осіб з рейтингом 2.8, що зробило її найпопулярнішим шоу на каналі «Fox» тієї ночі[1].

Денніс Перкінс з «The A.V. Club» дав серії оцінку C+, сказавши:

Прив'язка епізоду «Сімпсонів» безпосередньо до конкретної цілі поп-культури вимагає набагато більше фантазії, ніж «Ла-Ла Ленд»… Якщо Ви збираєтеся зробити пародію на розкішну голлівудську музичну історію кохання (і, як жартують у серії, на випадкового миттєвого володаря «Оскара»), вам доведеться вкласти набагато більше, ніж виходить напоказ[2].

Згідно з голосуванням на сайті The NoHomers Club більшість фанатів оцінили серію на 2/5 із середньою оцінкою 2,72/5[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. UPDATED: SHOWBUZZDAILY’s Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 1.7.2018 | Showbuzz Daily. www.showbuzzdaily.com. Архів оригіналу за 13 січня 2018. Процитовано 17 серпня 2020. 
  2. The Simpsons brings in Ed Sheeran to parody La La Land, forgets about Lisa. The A.V. Club (англ.). Архів оригіналу за 27 вересня 2020. Процитовано 17 серпня 2020. 
  3. Rate & Review: "Haw-Haw Land" (XABF03). The No Homers Club (англ.). 7 січня 2018. Процитовано 1 серпня 2023. 

Посилання[ред. | ред. код]