Japan Post Service

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Japan Post)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Japan Post Service Co., Ltd.
郵便事業株式会社
Тип Приватна компанія
Форма власності кабусікі-ґайся
Галузь офіційний державний оператор поштового зв'язку Японії
Гасло Make The New Standard (укр. Роби новий стандарт)
Засновано 1 жовтня 2007
Закриття (ліквідація) 1 жовтня 2012
Штаб-квартира Токіо, Японія
Попередні назви Japan Post
Ключові особи Норіо Кітамура (CEO), Хіроакі Дан (COO)
Продукція поштові та кур'єрські послуги
Співробітники 100100
Холдингова компанія Japan Post Holdings
post.japanpost.jp
Мапа

Japan Post Service (яп. 郵便事業株式会社, ゆうびんじぎょうかぶしきがいしゃ, трансліт. ю̄бінджіґьо̄-кабушікіґайшя) — японська компанія, що надає поштові, кур'єрські та інші послуги логістики, зі штаб-квартирою в районі Тійода, Токіо. Загальноприйняті скорочені назви, застосовувані в логотипі компанії, — англ. JP POST і яп. 日本郵便, трансліт. ніхон ю̄бін. Корпоративний колір — червоний.

Історія[ред. | ред. код]

Раніше компанія Japan Post була державною і володіла монополією в галузі поштового зв'язку. Процес розділу і приватизації компанії почався 1 жовтня 2007 року. Ця дата вважається датою заснування Japan Post Service.

У результаті землетрусу в Японії в березні 2011 року нормальна доставка поштової кореспонденції та пакунків була припинена.[1]

Станом на травень 2018 року Японія потребувала 500 тис. працівників для будівництва, сільського господарства та сфери послуг. Проблему так і не вдалося розв'язати, тому через нестачу робочої сили поштова служба почала доправляти документи дронами.[2]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Huge earthquake sees services suspended in Japan. Environment. News (англ.). Post&Parcel; Triangle Management Services Limited. 11 березня 2011. Архів оригіналу за 23 липня 2012. Процитовано 13 березня 2011.
  2. У Японії дрони почали доставляти кореспонденцію. Tokar.ua (uk-UA) . 20 листопада 2018. Архів оригіналу за 25 листопада 2018. Процитовано 25 листопада 2018.

Посилання[ред. | ред. код]