KATO Works

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
KATO Works Co.,Ltd
加藤製作所
Тип бізнес
підприємство і публічна компанія
Форма власності кабусікі-ґайся
Галузь Машинобудування
Спеціалізація будівельна техніка
Лістинг на біржі TYO: 6390 6390
Гасло «Innovations For the Future»
(Іновації для майбутнього)
Засновано 1895
Штаб-квартира Сінагава, Токіо, Японія
Попередні назви Kato Iron Works
Ключові особи Кіміясу Като (президент)
Масао Като (голова ради директорів)[1]
Продукція підйомна, будівельна техніка і промислове обладнання
Співробітники 515 [2]
kato-works.co.jp
CMNS: KATO Works у Вікісховищі

KATO Works (яп. 加藤製作所) — японська компанія, виробник мобільних підйомних кранів, екскаваторів, а також іншої будівельної техніки і промислового устаткування.

Штаб-квартира розташована в районі Сінаґава міста Токіо. Виробничі потужності розташовуються на двох заводах в Японії — у префектурах Ґумма і Ібаракі. Також є завод в провінції Цзянсу, КНР.

Історія[ред. | ред. код]

Компанія веде свою історію з приватного підприємства «Kato Iron Works» (яп. 加藤 鉄 工 所), назва якого в перекладі означає «Чавуноливарний завод Като», створеного в 1895 році.[3] Спочатку компанія за замовленням міністерства залізниць Японії займалася виробництвом локомотивів і моторних вагонів. В 1935 році компанія реорганізується в об'єднану компанію і змінює ім'я на «Kato Works Ltd.».

В 1938 році KATO Works стала виробляти підйомні крани, трактори, дорожні котки, в 1959 році налагодила випуск бурових установок і автомобільних гідравлічних кранів, з 1963 року почала виробництво дорожньої та комунальної техніки, а з 1967 стала виробляти одноківшеві гідравлічні екскаватори.

З 1970 року акції компанії представлені на Токійській фондовій біржі під номером 6390.[1] У тому ж році KATO Works почала поставляти продукцію в Радянський Союз. У СРСР поставлялися в основному крани вантажопідйомністю від 20 до 120 тонн на самохідних спецшасі, а також гідравлічні гусеничні екскаватори. В 1986 році до будівництва Байкало-Амурської магістралі компанією в СРСР були поставлені понад 800 одиниць техніки.

Продукція[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б KATO WORKS CO., LTD. — Google Finance, TYO 6390. Архів оригіналу за 6 квітня 2013. Процитовано 12 червня 2013.
  2. KATO WORKS CO., LTD. (6390) — Financial and Strategic SWOT Analysis Review — new company profile[недоступне посилання з лютого 2019]
  3. XIX століття: епоха європейських інженерів.

Посилання[ред. | ред. код]