Kaiba (аніме-серіал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Kaiba»
Жанрфантастика, сьонен, футуризм, драма, наукова фантастика, комедія, треш, кіберпанк
Аніме-фільм
Kaiba
РежисерЮаса Масаакі
СтудіяMadhouse Studios
Дата виходуз 11.04.2008 по 25.07.2008
Тривалість~ 24:00 (12 епізодів)

Kaiba (яп. カイバ Kaiba) — японський футуристичний аніме-серіал. Аніме було створено режисером Юаса Масаакі і вперше було показане в 2008-му році.

Сюжет[ред. | ред. код]

Аніме показує світ, у якому люди здатні відокремлювати спогади від тіла і робити з ними що завгодно: переносити з одного тіла в інше, продавати, стирати, підроблювати.

У центрі уваги опиняється хлопчик, який прокидається у невідомому місці. Він не пам'ятає, хто він, де живе, що означає діра в його грудях, знак на животі та що за фотографія у медальйоні на шиї. І в пошуках самого себе він вирушає у подорож по планетах разом з невідомою істотою, яка намагається його захистити.

Перша половина серіалу — окремий набір доволі жорстоких новел, а далі іде розповідь про особисту історію головного героя. «Кайба» — дуже атмосферне аніме з незвичайною мальовкою і чарівною музикою. Незважаючи на яскраво виражений візуальний стиль, за психологізмом, емоційністю і драматизмом серіал перевершує навіть деякі реалістичні твори. У ньому розповідається про все одразу: про кохання, любов, ненависть, політику, повсякдення, життя та смерть, про людські стосунки. Окрема увага приділяється темам кіберпанку: що таке душа? що для людини найважливіше?

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]