Kalanchoe crundallii

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Kalanchoe crundallii
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Рослини (Plantae)
Клада: Судинні рослини (Tracheophyta)
Клада: Покритонасінні (Angiosperms)
Клада: Евдикоти (Eudicots)
Порядок: Ломикаменецвіті (Saxifragales)
Родина: Товстолистові (Crassulaceae)
Рід: Каланхое (Kalanchoe)
Вид:
K. crundallii
Біноміальна назва
Kalanchoe crundallii
I.Verd., 1946

Kalanchoe crundallii, каланхое-хамелеон - вид багаторічних трав'янистих сукулентних рослин роду каланхое, родини товстолистих.

Ареал[ред. | ред. код]

Kalanchoe crundallii поширене в південноафриканській провінції Лімпопо між кам'яними брилами в лісистих районах.

Ботанічний опис[ред. | ред. код]

Напівчагарничок, сукулентна багаторічна рослина. Пагони матово-зелені, м'ясисті, покрученої форми, напівлежачі, круглі в розрізі та до 90 см завдовжки. Біля основи вони здерев'янілі та світло-коричневі, діаметром до 1,4 см, з певних місць пучками до 10 штук ростуть світло-жовті чи коричневі корінці, що мають довжину до 1 см, а товщину — до 1 мм. Листя черешкові (черешок від 5 до 20 мм довжиною), матово-зелені з можливим жовтим відтінком. Листкова пластинка завдовжки 3-7 см і завширшки 2-5,5 см, обернено-яйцеподібна із сильно заокругленим кінчиком і клиноподібною основою. Край листка з виїмками, що заглиблюються в пластинку до 5 мм і мають таку саму довжину.

Джерела[ред. | ред. код]

Kalanchoe crundallii I.Verd. (Crassulaceae), the chameleon kalanchoe, a little-known South African endemic from the Soutpansberg, Limpopo Province, with notes on its conservation status [Архівовано 22 серпня 2021 у Wayback Machine.] (англ.)