Трамвай у Кайсері

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Kayseray)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Трамвай у Кайсері
Опис
Країна Туреччина Туреччина
Місто Кайсері
Дата відкриття 1 серпня 2009 року
Оператор Kayseri Büyüksehir Belediyesi
Сайт kayseray.net
Маршрутна мережа
Кількість маршрутів 2
Довжина маршрутів 34,5 км
Рухомий склад
Кількість депо 1
Технічні дані
Ширина колії 1435 мм
Тип живлення контактна мережа
Електрифікація 750 вольт
CMNS: Трамвай у Кайсері у Вікісховищі

Трамвай у Кайсері (тур. Kayseray) — сучасна трамвайна система в Кайсері, Туреччина. Оператор — муніципальна організація Kayseri Büyüksehir Belediyesi.

Історія[ред. | ред. код]

Розробка проекту трамвая в Кайсері розпочалася в 1990-х роках. У 2004 році тендер на будівництво системи був виграний консорціумом двох фірм, турецької Yapi Merkezi Construction and Industry Inc та італійської AnsaldoBreda. Перша фірма мала побудувати інфраструктуру, в тому числі трамвайну лінію, зупинки, контактну мережу, сигналізацію, депо і ремонтні майстерні), друга — поставити рухомий склад, трамваї з низькою підлогою Sirio.

Лінія пізніше була розширена на схід до Ілдема, а 14 лютого 2014 року до Талас було відкрито гілку через Еркієес Універсітесі, на 2017 рік у мережі — 55 зупинок[1]

Роботи по будівництву мережі трамвая розпочалися в 2006 році. Відкриття трамвая відбулося 1 серпня 2009 року.

Опис системи[ред. | ред. код]

Система складається з однієї лінії завдовжки 34,5 км. Ширина колії — 1435 мм, напруга контактної мережі — 750 вольт, постійний струм.

Доступ на зупинки здійснюється через турнікети. На зупинках використовуються як берегові, так і острівні платформи. Лінія проходить по виділеній смузі, але має і однорівневий перетин з автомобільними дорогами.

Депо розташоване поруч з кінцевою зупинкою Організе-Санаї.

Рухомий склад[ред. | ред. код]

У мережі використовують 22 трамваї типу Hitachi Sirio виробництва фірми AnsaldoBreda. Трамваї двосторонні, з низькою підлогою, п'ятисекційні. Довжина трамвая — 22,32 м, ширина — 2,65 м. Кожен трамвай має 64 сидячих і 206 стоячих місць.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 1 грудня 2017. Процитовано 19 листопада 2017.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)