Kia Magentis

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Kia Magentis
Kia Magentis 2
Виробник Kia
Батьківська компанія Hyundai Motor Company
Роки виробництва 2001-
Попередник(и) Kia Clarus
Наступник(и) Kia Optima
Стиль кузова седан
Подібні Citroën C5
Chevrolet Epica
Ford Mondeo
Honda Accord
Mazda6
Hyundai Sonata
Opel Insignia
Peugeot 407
Renault Laguna
Toyota Avensis
Volkswagen Passat
Škoda Superb

Kia Magentis — це седани, що виробляються компанією Kia з 2001 року.

Kia Magentis EF (2001—2005)[ред. | ред. код]

Kia Magentis 1 (2001—2003)
Kia Magentis 1 (2001—2003)

Kia Magentis — перший плід спільних зусиль двох корейських компаній Hyundai і Kia. Дебют автомобіля відбувся на автосалоні в Парижі в 2001 році. Новинка одержала багатообіцяюче ім'я, яке склали з двох англійських слів «чудовий» та «шляхетний». До речі, на деяких ринках цей автомобіль відомий як Kia Optima.

Magentis побудований на одній платформі з Hyundai Sonata четвертого покоління, виконаний виключно в кузові седан.

Kia Magentis пропонує два бензинових чотирициліндрових двигуна: 2,0 л потужністю 136 к.с. і 2,5 л V6 потужністю 160 к.с.

Двигуни агрегатуються з 5-ти ступінчатою механічною коробкою передач або 4-ступінчатим «автоматом» Tiptronic.

Базова комплектація включає: подушку безпеки для водія, кондиціонер, електроприводи стеклопод'емников і електроприводи дзеркал заднього виду, ABS, протитуманні фари, дзеркала заднього виду з підігрівом. Серед опцій значаться: система контролю якості повітря, шкіряний салон.

Завдяки системі контролю зчеплення з дорогою TCS автомобіль залишається стійким, навіть при виконанні маневрів у надзвичайних ситуаціях.

У разі зіткнення, безпеку забезпечать фронтальні подушки безпеки, а запобігти допоможе чотирьох канальна ABS, відстежує рух кожного колеса, доповнена системою EBD розподіляє гальмівні зусилля, для укорочення гальмівного шляху.

Kia Magentis 1 фейсліфт (2003—2005)
Kia Magentis 1 фейсліфт (2003—2005)

У 2003 році Magentis придбав оновлений дизайн. Гармонійну легко впізнавану зовнішність перших Magentis відрізняла приємна проєвропейська стриманість — нічого особливо вигадливого. А от у дизайні нового Magentis стилісти Kia відійшли від колишньої лаконічності, зробивши акцент на агресію. Суворі прямокутні фари розділили на два сектори, змінили форму решітки радіатора, бампера, капота і протитуманних фар.

У базову комплектацію тепер входять, крім попереднього набору, дві подушки безпеки і противобуксовочная система. Разом з тим в стандартне оснащення додали чергові корисні дрібниці на зразок внутрішнього дзеркала з покриттям антивідблиску і газових упорів, які підтримують капот і кришку багажника.

Приладова панель простенька з вигляду, насправді дуже практична. Все тут на увазі: тахометр зі спідометром рознесені по краях, між ними квадрат, в якому іноді спалахують лампочки. До того ж продумано виглядає підсвічування — червона стрілка переміщається по кругляша не одна, а з тінню, що досить ефектно виглядає вночі.

Непогано вдалися конструкторам Kia місця другого ряду: досить багато простору для ніг, плюс підлокітник обладнаний двома підстаканниками. Словом, удвох там можна розташуватися цілком комфортно.

Kia Magentis MG (2005—2011)[ред. | ред. код]

Kia Magentis 2 (2005—2009)
Kia Magentis 2 (2005—2009)
Kia Magentis 2 фейсліфт (2009—2011)
Kia Magentis 2 фейсліфт (2009—2011)

У 2005 році на Міжнародній Автомобільній Виставці у Франкфурті Kia представила новий Magentis. У розробці нового автомобіля брали участь інноваційні центри в Кореї, США і Європі.

На російському ринку серійна модель з'явилася в 2007 році. Оновлений седан трохи підріс в розмірах: довжина новинки становить 4,74 метри, а колісна база автомобіля тепер становить 2,72 метри. Ширина виросла до 1,80 метра. За рахунок цього простір на задніх сидіннях стало значно більше, на 15 літрів збільшився об'єм багажного відділення. Таким чином, Magentis тепер потрапляє в той же сегмент, що і нові VW Passat, Opel Vectra. До речі, дана модель побудована на тій же платформі, що і нова Hyndai Sonata.

Оздоблення просторого салону виконана в стилі High-tech, так звані, «опції комфорту» максимально відповідають останнім тенденціям автомобілебудування. Оптітронниє прилади легко читаються, дисплеї клімат-контролю і тріп-комп'ютера красиво підсвічені. З обробки зник дешевий пластик «під дерево», а з'явилися сріблясті лінії, що обрамляють або завершальні дизайн приладів, чудово гармоніюють з темним салоном і відповідають останнім світовим тенденціям внутрішньої обробки. Пластикові деталі взяли естетичний вигляд і стали приємними на дотик. Регулювань сидіння і керма цілком достатньо, щоб зручно влаштуватися.

Органи управління та контролю розташовані зручно. На центральній консолі розташовано три рідкокристалічні дисплеї. На самому верхньому відображається поточний час і інформація про непристебнутих пасажирів. Окремої уваги потребує система оповіщення про непристебнутий водія. По центру консолі — дисплей CD-програвача. Трохи нижче — екран з індикацією настройок клімат-контролю. Для відображення поточної інформації, в тому числі про температуру двигуна і кількості палива, також використовуються РК-дисплеї. Всі ці шкали, цифри і значки світяться приємним блакитним світлом.

У порівнянні з попередником покращилися маневреність і стійкість автомобіля не тільки на комфортних трасах, але і на досить складних ділянках дороги. Якщо говорити про безпеку, то крім посилення всього кузова сталевими панелями, у базі йдуть і необхідні ABS + EBD, дискові гальма, дві подушки безпеки (+ система відключення передньої подушки пасажира), активні підголівники, ремені з преднатяжителями.

Новий 2,0-літровий мотор Theta видає 145 л. с. Розгін до 100 км / год займає 10-11 сек. Максимальний швидкісний поріг — 208 км / год. До речі привід ГРМ в новому моторі — ланцюговий, а поршні і кільця виготовлені з нового високоміцного сплаву, що збільшило термін їх служби. Силовий агрегат порадує власників скромним «апетитом» — 6,2 л на трасі і 10,5 л на 100 км в місті. На вибір пропонується: механічна 5-ступінчаста коробка передач або 4-ступінчастий «автомат».

Технічні дані моделі стали більш модернізованими. За рахунок використання нових матеріалів і впровадження нових технологій в роботу двигуна, зменшилися показники вихлопів, шуму і вібрації.

Були запропоновані також версії з бензиновим двигуном об'ємом 2,7 літра та дволітровим турбодизелем.

Базова Magentis комплектується системами ABS і EBD (система електронного розподілу гальмівного зусилля). Як опція поставляється система тракшін-контролю (TCS). У автомобілі передбачені подушки безпеки водія і пасажира, триточкові ремені безпеки для всіх пасажирів. Всі автомобілі оснащені іммобілайзером і вбудованою заводський охоронною сигналізацією.

У 2009 році модель оновили.

Капот Magentis після останніх оновлень набув більш витягнутої форми і рівних ліній. Фари відрізняються типовим східним дизайном — мають форму «розкосих очей». Динамічність даної моделі підкреслюють оновлені литі диски, а спортивну стилістику підтримують зовнішні накладки порогів. Також, Magentis оснащений додатковими бічними поворотами для зручності орієнтації всіх учасників руху. Багажне відділення має досить непоганий обсяг — 452 л — але не дотягує до Ford Mondeo і VW Passat, які пропонують місткість понад 500 л[1]

Kia Magentis TF (2011-2015)[ред. | ред. код]

Kia Optima TF
Kia Optima TF (з 2011)
Виробник Hyundai Motor Company
Також називається Kia K5
Роки виробництва з 2011
Попередник(и) Kia Clarus
Стиль кузова седан
Колісна база 2795 мм
Довжина 4845 мм
Ширина 1835 мм
Висота 1455 мм
Маса 1454–1535 кг
Споріднені Hyundai Sonata
Hyundai i40
Подібні Citroën C5
Chevrolet Epica
Ford Mondeo
Honda Accord
Mazda6
Hyundai Sonata
Opel Insignia
Peugeot 407
Renault Laguna
Toyota Avensis
Volkswagen Passat
Škoda Superb
Kia Optima 3 (з 2011)
Kia Optima Hybrid (з 2011)

Нове покоління моделі називається ​​Kia Optima, на батьківщині в Південній Кореї також звана Kia K5, представлена в 2010 році на Нью-Йоркському автошоу.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Как мы тестировали Kia Magentis. automoto.ua. Архів оригіналу за 13 вересня 2016. Процитовано 8 вересня 2016. 

Посилання[ред. | ред. код]