La Vie en rose

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
La Vie en rose
Сингл Едіт Піаф
з альбому Chansons Parisiennes
Випущений 1947
Формат 10"
Сторона Б «Un refrain courait dans la rue»
Записаний 1947
Жанр Традиційна поп-музика
Мова французька
Автор пісні Едіт Піаф
Композитор Louiguy и Marguerite Monnot[1]
Тривалість 3:45
Лейбл Columbia
Продюсер Джоні Старк
Хронологія синглів Едіт Піаф
Попередній
←
Les trois cloches
(1946)
Si tu partais
(1947)
Наступний
→

«La Vie en rose» — це пісня, яку виконує Едіт Піаф.

Історія пісні[ред. | ред. код]

La Vie en rose («Життя у рожевому кольорі», «Життя крізь рожеві окуляри») — музика каталонця Луї Гульельма, стала візитною карточкою французької співачки Едіт Піаф, яка написала до неї слова. Вперше виконала в 1946 році.

Виконавці пісні[ред. | ред. код]

Інструментальна версія у виконанні Луї Армстронга стала джазовим стандартом. Окрім Піаф, пісню виконували Марлен Дітріх, Мірей Матьє, Патрісія Каас, Грейс Джонс, Донна Саммер, Іггі Поп, Сара Монтель, Дін Мартін, Леді Гага, Мадонна та багато інших популярних вокалістів.

Саунтрек[ред. | ред. код]

Вона прозвучала в багатьох фільмах  — починаючи з класичних стрічок «Страх сцени» (1950), «Сабріна» (1954), «Касабланка — гніздо шпіонів» (1963). В 1998 році мелодія була занесена в зал слави премії «Греммі»[2].

Слова пісні обговорюються в назві бельгійського фільму «Моє життя у рожевому кольорі» і фільмі-біографії Едіт Піаф, «Життя у рожевому кольорі», за який акторка Маріон Котійяр отримала премію «Оскар».

Також пісня звучить в серіалі Як я зустрів вашу маму.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Marguerite Monnot. www.archivesdefrance.culture.gouv.fr. Архів оригіналу за 15 березня 2016. Процитовано 2 січня 2013.
  2. La vie en rose - Louis Armstrong. YouTube. IIIIvideowatcherIIII. 25 січня 2009. Архів оригіналу за 26 квітня 2021. Процитовано 4 травня 2021.

Посилання[ред. | ред. код]