Lepilemur grewcockorum

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Lepilemur grewcockorum
Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Підклас: Плацентарні (Eutheria)
Надряд: Euarchontoglires
Ряд: Примати (Primates)
Підряд: Мокроносі (Strepsirrhini)
Родина: Лепілемурові (Lepilemuridae)
Рід: Лепілемур (Lepilemur)
Вид: L. grewcockorum
Lepilemur grewcockorum
Louis et al., 2006

Синоніми
L. manasamody Craul et al., 2007
Посилання
Вікісховище: Lepilemur grewcockorum
Віківиди: Lepilemur grewcockorum
EOL: 7234972
ITIS: 944062
МСОП: 136771
NCBI: 886960

Lepilemur grewcockorum (Лепілемур Грюкоків) — вид приматів родини лепілемурових (Lepilemuridae). Вид названий на честь Біла й Берньєса Грюкоків (Bill & Berniece Grewcock), прихильників наукових досліджень мадагаскарських приматів.

Зовнішній вигляд[ред. | ред. код]

З 23—27 сантиметрів довжини тіла, від 27 до 30 сантиметрів довжини хвоста і 0,7—0,8 кілограмів ваги це середній представник роду. Задні ноги довгі і сильні, довгий хвіст. Шерсть, в основному, сіра, черево світло-сіре або білувате. Зверху є темніша смугою, яка простягається на спині, хвіст рівномірно сірий. Голова кругла, область навколо морди білувато-рожева, очі великі.

Поширення[ред. | ред. код]

В даний час відомий з області Анжіаманґірана на північному заході Мадагаскару. Цей вид живе в густих незайманих лісах в гірських фрагментах і прибережних районах південного Самбірано.

Поведінка[ред. | ред. код]

Про їхнє життя мало що відомо, але, швидше за все, відповідає решті лепілемурів. Вони ведуть нічний спосіб життя і зазвичай залишаються на деревах. Дієта повинна складатися з листя, плодів, квітів та інших частин рослин.

Загрози[ред. | ред. код]

Цей вид знаходиться під загрозою втрати місця існування і деградації через урбанізацію, сільське господарство, тваринництво, а також неприйнятний рівень полювання. Цей вид, як відомо, відбуваються в англ. Anjiamangirana Classified Forest.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Andriaholinirina, N. et al. (2014). "Lepilemur grewcockorum". IUCN [Архівовано 26 червня 2015 у Wayback Machine.]
  • Louis, Jr., E.E.; Engberg, S.E.; Lei, R.; Geng, H.; Sommer, J.A.; Ramaromilanto, R.; Randriamanana, J.C.; Zaonarivelo, J.R.; Andriantompohavana, R.; Randria, G.; Prosper; Ramaromilanto, B.; Rakotoarisoa, G.; Rooney, A.; Brenneman, R.A. (2006). "Molecular and morphological analyses of the sportive lemurs (Family Megaladapidae: Genus Lepilemur) reveals 11 previously unrecognized species". Texas Tech University Special Publications (49): 1–49.