Lepilemur milanoii

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Lepilemur milanoii

Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Підклас: Плацентарні (Eutheria)
Надряд: Euarchontoglires
Ряд: Примати (Primates)
Підряд: Мокроносі (Strepsirrhini)
Родина: Лепілемурові (Lepilemuridae)
Рід: Лепілемур (Lepilemur)
Вид: L. milanoii
Lepilemur milanoii
Louis et al., 2006

Посилання
Вікісховище: Lepilemur milanoii
Віківиди: Lepilemur milanoii
ITIS: 944057
МСОП: 136609
NCBI: 886963

Lepilemur milanoii (Лепілемур дарайнський) — вид приматів родини лепілемурових (Lepilemuridae). Дарайна (Daraina) — місто і комуна в північному Мадагаскарі.

Зовнішній вигляд[ред. | ред. код]

Є одними з найдрібніших лепілемурів, досягає довжини голови й тіла від 20 до 23 сантиметрів, хвіст завдовжки від 25 до 27 сантиметрів. Вага близько 0,6—0,8 кг. Шерсть на спині червонувато-коричнева, на животі біло-сіра. Сірі також кінцівки, тільки верхня частина стегна червонувата. Задні ноги довгі й сильні, як адаптація до стрибків. Голова червонувато-коричнева, в той час як лице сіре, викликаючи враження маски.

Поширення[ред. | ред. код]

Цей вид зустрічається в північній частині Мадагаскару. Цей вид живе в первинних та вторинних вологих тропічних, галерейних і сухих листяних лісах низовини.

Поведінка[ред. | ред. код]

Мало що відомо про їх спосіб життя. Вони ведуть нічний спосіб життя і, ймовірно, як і всі лепілемури сплять протягом дня в дуплах дерев або в густій рослинності. Вночі вони йдуть у пошуках їжі. Лепілемури їдять листя, плоди, квіти, бутони і інші частини рослин.

Загрози[ред. | ред. код]

Цей вид знаходиться під загрозою втрати і деградації середовища проживання від зсуву сільськогосподарської практики, а також нестійких рівнів полювання. Цей вид, як відомо, відбуваються в англ. Loky-Manambato Protected Area, а також у англ. Andrafiamena Classified Forest, який намічений стати національним парком.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Andriaholinirina, N. et al. (2014). "Lepilemur milanoii". IUCN [Архівовано 26 червня 2015 у Wayback Machine.]
  • Louis, Jr., E.E.; Engberg, S.E.; Lei, R.; Geng, H.; Sommer, J.A.; Ramaromilanto, R.; Randriamanana, J.C.; Zaonarivelo, J.R.; Andriantompohavana, R.; Randria, G.; Prosper; Ramaromilanto, B.; Rakotoarisoa, G.; Rooney, A.; Brenneman, R.A. (2006). "Molecular and morphological analyses of the sportive lemurs (Family Megaladapidae: Genus Lepilemur) reveals 11 previously unrecognized species". Texas Tech University Special Publications (49): 1–49.