Life on the Fast Lane

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Сімпсонів»
«Life on the Fast Lane»
Сезон № 1
Серія № 9
Перший показ 18 березня 1990[1]
Сценарій Джон Шварцвельдер
Режисер(и) Девід Сільверман
Тривалість 23:09
Код виробника 7G11
Хронологія
Попередня Наступна
The Telltale Head Homer’s Night Out

«Life on the Fast Lane» (укр. Життя на швидкій доріжці)[2] — дев'ятий епізод першого сезону мультсеріалу «Сімпсони», прем'єра якого відбулась 18 березня 1990 року на телеканалі FOX у США. Сценарій був написаний Джоном Шварцвелдером, а режисером серії став Девід Сільверман. Альберт Брукс з'явився як запрошена зірка, він озвучив Жака[1][2]. Дана серія є пародією на фільм «Офіцер і джентльмен». В 1990 році серія отримала премію Еммі, як найкращий хітовий мультсеріал.

Сюжет[ред. | ред. код]

Гомер забув про день народження Мардж і вибігає з дому, щоб в останню мить придбати дружині подарунок у спрингфілдському торговому центрі. Він знаходить кулю для боулінгу з вигравірованим ім'ям «ГОМЕР» і купляє її. Коли вся сім'я зібралася за святковим столом, Барт подарував Мардж французькі парфуми, а Ліса зроблену своїми руками вітальну листівку. Проте, Мардж обурив егоїстичний подарунок Гомера, що зовсім не здивувало Патті і Сельму, які не сумнівалися в забудьковасті Гомера. Мардж розізлилася і нагадала Гомеру, що ніколи в житті не ходила в боулінг і на кулі вибито не її ім'я. Розуміючи, що Гомер придбав кулю для себе, Мардж сповнюється рішучості навчитися грати в боулінг йому на зло. Але всі старання Мардж були марними, доки вона не зустріла французького інструктора з боулінгу Жака, який пропонує надавати їй уроки. Жак ввічливий та приємний чоловік — повна протилежність Гомеру з усякого погляду. Коли він запитує, чому на кулі написано «ГОМЕР», Мардж говорить, що це просто ім'я кулі, нехтуючи уточнити, що вона одружена. Гомер підозрює, що щось не так, але навіть не підозрює, що саме. Після проведення кількох занять Жак і Мардж домовляються зустрітися на бранчі. Бранч проходить добре до того часу, як місцева пліткарка і дружина отця Лавджоя, Хелен Лавджой, помічає Мардж у компанії стороннього чоловіка. Щоб послабити інтерес Хелен, вони починають говорити про теорію боулінгу. Жак пропонує зустрітися наступного дня у нього на квартирі, подалі від зайвих очей, від цього Мардж втрачає свідомість. В своєму мареві Мардж бачить прекрасну фантазію, де вона танцює разом з Жаком у його розкішній квартирі. Коли вона приходить до тями, то приймає запрошення. Вдома Гомер знаходить рукавичку для боулінгу подаровану Мардж і розуміє, що може втратити дружину. Ліса і Барт теж усвідомлюють, що їхні батьки віддаляються одне від одного. Барт дає Гомерові кілька порад, як втримати рота на замкові аби не зробити тільки гірше. Урешті-решт сама усвідомлює, якими дорогими для неї є її чоловік та діти та повертається до Гомера.

Перша поява[ред. | ред. код]

  • Хелен Лавджой
  • Ленні Леонард
  • Жак Броунсвік
  • Чарлі

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Groening, Matt (1997). Richmond, Ray; Coffman, Antonia (ред.). The Simpsons episode guides#The Simpsons: A Complete Guide to Our Favorite Family. Created by Matt Groening; edited by Ray Richmond and Antonia Coffman. (вид. 1st). New York: HarperPerennial. ASIN 0006388981. LCCN 98141857. OCLC 37796735. OL 433519M. {{cite book}}: Перевірте значення |asin= (довідка); Текст «The Simpsons: A Complete Guide to Our Favorite Family» проігноровано (довідка) p. 25.
  2. а б Martyn, Warren; Wood, Adrian (2000). Jacques To Be Wild. BBC. Архів оригіналу за 2 січня 2009. Процитовано 6 травня 2007.

Посилання[ред. | ред. код]