Lonchophylla inexpectata

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Lonchophylla inexpectata
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Рукокрилі (Chiroptera)
Родина: Листконосові (Phyllostomidae)
Рід: Lonchophylla
Вид:
L. inexpectata
Біноміальна назва
Lonchophylla inexpectata
Moratelli & Dias, 2015

Lonchophylla inexpectata — вид родини листконосові (Phyllostomidae), ссавець ряду лиликоподібні (Vespertilioniformes, seu Chiroptera).

Етимологія[ред. | ред. код]

лат. inexpectata — «несподіваний», натякаючи на несподіваний (принаймні для авторів) новий таксономічний статус блідо-черевної популяції Lonchophylla Північно-східній Бразилії.

Морфологія[ред. | ред. код]

Невеликого розміру, з довжиною передпліччя між 32,3 і 36,4 мм і вагою до 9,5 грама. Спинні частини червонувато-коричневі, в той час як черевні частини від білого до світло-сірого. Морда довга. Вуха короткі, трикутні із закругленими кінцями і добре розділені. Хвіст короткий і виходить з кінця спинної поверхні хвостової мембрани.

Lonchophylla inexpectata можна відрізнити від всіх південноамериканських видів, які відбуваються на схід від Анд наступним набором ознак: морфологічні відмінності зубного ряду, проксимальна частина спинної поверхні передпліччя НЕ вкрита хутром, черевне хутро бліде.

Середовище проживання[ред. | ред. код]

Розповсюджений у східних бразильських штатах Баїя і Пернамбуку. Середовище проживання: Каатинга.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Moratelli, Ricardo; Dias, Daniela (2015). "A new species of nectar-feeding bat, genus Lonchophylla, from the Caatinga of Brazil (Chiroptera, Phyllostomidae)". ZooKeys 514: 73–91. online [Архівовано 15 вересня 2015 у Wayback Machine.]