Lufthansa Cargo

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Lufthansa Cargo
ІАТА
LH
ІКАО
GEC
Позивний
LUFTHANSA CARGO
Тип cargo airlined
Дата заснування 1994
Хаби Рейн-Майнський аеропорт
Материнська компанія Lufthansa Group[d][1]
Дочірні компанії AeroLogicd
Штаб-квартира Франкфурт-на-Майні
Сайт lufthansa-cargo.com

Lufthansa Cargo AG — німецька авіакомпанія, яка спеціалізується на перевезенні вантажів та наданні логістичних послуг зі штаб-квартирою у Building 451, Франкфурт. Належить Lufthansa. Lufthansa Cargo не тільки самостійно виконує перевезення власним флотом, але й забезпечує перевезення вантажів регулярними пасажирськими рейсами Lufthansa, а також Condor, SunExpress та Austrian Airlines.

У проміжку з 1977 по 1993 роки Lufthansa вже мала вантажний підрозділ під назвою German Cargo. Потім цей підрозділ був влитий у материнську компанію та розділений на два напрями. Один займався перевезеннями вантажів регулярними рейсами Lufthansa, другий — чартерними перевезеннями вантажів.

Lufthansa Cargo заснована 30 листопада 2004 року. Довгий час авіакомпанія лідирувала за обсягами міжнародних перевезень вантажів, проте за останні роки втратила лідерство під натиском Cathay Pacific та Korean Air Cargo. Нині близько половини прибутки авіакомпанії приносить діяльність у Азійсько-Тихоокеанському регіоні, а чверть — у Північній Америці.

У 2000 році Lufthansa Cargo була однією з засновниць WOW Alliance, проте у 2007 вийшла з нього, через «відсутність переваг перебування в альянсі».

Аварії[ред. | ред. код]

Флот[ред. | ред. код]

Lufthansa Cargo McDonnell Douglas MD-11F у Міжнародному Рейн-Майнському аеропорту Франкфурта-на-Майні (2006), з логотипом WOW Alliance

Флот на січень 2019:[2]

Літак Кількість Замовлення Примітки
McDonnell Douglas MD-11F 12 Включає останній MD-11F, D-ALCN[3]
Boeing 777F 5 2 Замовлені літаки будуть доставлені в 2019 році
Разом 17 2

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://www.lufthansagroup.com/en/chronicle.html#decade-1990
  2. Global Airline Guide 2017 (Part One). Airliner World (October 2017): 15. {{cite journal}}: |access-date= вимагає |url= (довідка)
  3. lh-taufnamen.de - Lufthansa Cargo [Архівовано 19 серпня 2014 у Wayback Machine.] retrieved 29 May 2016