Magnox Ltd

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Magnox Ltd
Тип Приватне товариство з обмеженою відповідальністю
Галузь Ядерна енергетика
Засновано 2011
Штаб-квартира Берклі
Територія діяльності Великобританія
Ключові особи Гвен Паррі-Джонс, CEO
Власник(и) Nuclear Decommissioning Authority[en]
www.gov.uk/government/organisations/magnox-ltd

Magnox Ltd — це ліцензійна компанія з виведення з експлуатації ядерних об’єктів (SLC) під керівництвом Управління з виведення з експлуатації (NDA), державного органу, створеного спеціально для роботи з ядерною спадщиною відповідно до Закону про енергетику 2004 року. У вересні 2019 року вона стала прямою дочірньою компанією NDA[1].

Magnox Ltd відповідає за виведення з експлуатації десяти атомних електростанцій Magnox і двох колишніх дослідницьких установ у Сполученому Королівстві. Дванадцять місць розташовані в Берклі, Бредвеллі, Чапелкросс, Дандженесс А, Хінклі Пойнт А, Хантерстон А, Олдбері, Сайзвелл А, Трасфінідд, Вілфа, Гарвелл і Вінфріт[2]. Усі сайти припинили виробництво. Крім того, як частина підрозділу Trawsfynydd, Magnox Ltd виробляє гідроелектроенергію на електростанції Maentwrog.

Історія[ред. | ред. код]

Magnox Ltd є компанією-наступницею Magnox Electric, яка була створена в 1996 році, щоб отримати право власності на активи Magnox від Nuclear Electric і Scottish Nuclear. Атомні електростанції цих двох компаній, що залишилися, сім удосконалених газоохолоджувальних реакторів (AGR) і один водно-водяний ядерний реактор (PWR) були передані окремій компанії British Energy, яка потім була приватизована в 1996 році. У січні 1998 року Magnox Electric перейшла під контроль іншої державної компанії, British Nuclear Fuels Ltd, яка діяла як BNFL Magnox Generation[3].

1 жовтня 2008 року Magnox Electric було розділено на дві компанії за місцем розташування об’єктів. Magnox North став оператором Chapelcross, Hunterston A, Oldbury, Trawsfynydd і Wylfa. Magnox South став оператором Berkeley, Bradwell, Dungeness, Hinkley Point A та Sizewell A[4][5]. Обидві компанії продовжували управлятися RSMC.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. UK NDA takes over Magnox. Nuclear Engineering International. 5 вересня 2019. Процитовано 12 вересня 2019.
  2. About Us. Magnox. Архів оригіналу за 1 червня 2012.
  3. Merger creates nuclear giant. BBC.
  4. Magnox South Ltd annual report
  5. Magnox Electric Limited Split in Two. Nuclear Decommissioning Authority. Архів оригіналу за 7 квітня 2012.