Main Academy

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Main Academy
?координати:
Тип приватний
Країна Україна
Розташування вул.Голосіївська, 17
Гасло Making your mind brilliant
Сайт mainacademy.ua

Main Academy (укр. Мейн Акедемі, дослівно «Головна академія», перша назва «Brain Academy) – український освітній центр, лідер ринку у сфері підготовки професійних розробників відповідно до міжнародних стандартів та вимог провідних IT-компаній [1]

Академія є авторизованим Microsoft освітнім центром та стала першим в Україні акредитованим провайдером тренінгів ISTQB (International Software Testing Qualification Board).[2]

На сьогодні академія має філіали у 7 містах України: Київ, Вінниця, Одесса, Запоріжжя, Миколаїв, Херсон, Тернопіль. Навчання в академії спрямоване на підготовку від нульового рівня знань в програмуванні до рівня Junior розробника. Одночасно з основною програмою, академія навчає студентів самопрезентації, стратегії спілкування з роботодавцем та клієнтами, надає рекомендації зі створення резюме та проходження співбесід в IT-компаніях, навчає технічної англійської та комунікації.

Історія створення[ред. | ред. код]

2015 року у місті Києві було засновано Brain Academy, згодом відбувся ребрединг і академія отримала теперішню назву Main Academy.

2016 року академія відкриває 6 філіалів по Україні в містах: Львів, Одеса, Тернопіль, Вінниця, Запоріжжя та Харків. В цьому ж році, на базі Main Academy створюється Main Hub та Main School.

Main Hub - це навчальний простір розміщений на 2-х поверхах площею в 1500 кв.м. Hub створений, як місце зустрічі та розвитку професіоналів у сфер ІТ, де відбувається навчання та неформальне спілкування розробників.

Навчальний процес в Main School

Main School - перша в Україні школа комплексного гармонійного розвитку дітей із застосуванням інформаційних технологій. Програми школи направлені на: розвиток пам'яті, уваги, креативного мислення, взаємодії та лідерства, роботі із сучасними інформаційними технологіями.

За підтримки Міністерство освіти і науки України та IT Асоціації України було створено та запущено проект IT Discovery. В рамках проекту безкоштовно навчаються вчителі та студенти ВНЗ, а також учні шкіл за сучасними інформаційними технологіями[3]

У 2017 Main Academy відкриває ще 2 філіали у Миколаєві та Херсоні. З цього ж року, в академії починає діяти новий формат навчання – онлайн формат.

Напрямки навчання[ред. | ред. код]

Навчальні програми академії розроблені спільно з експертами провідних українських IT-компаній, таких як Microsoft, Oracle, GlobalLogic, EPAM, Luxoft.

Тренер із студентом розбирають роботу

Також, всі студенти академії проходять підготовку до співбесіди в ІТ-компанії та вчаться складати резюме відповідно до своїх навичок та знань.

Напрямки навчання в Main Academy:

  1. Основи програмування;
  2. FRONT-END;
  3. QA (тестування ПЗ);
  4. Java;
  5. Junior C# Developer;
  6. РНР;
  7. PYTHON-програмування;
  8. Android (створення додатків);
  9. QA-AUTO (автоматизоване тестування);
  10. IT-English.

Проекти освітнього центру[ред. | ред. код]

Main School – альтернативна школа комплексного гармонійного розвитку дітей із застосуванням інформаційних технологій. Програми школи направлені на: розвиток пам'яті, уваги, креативного мислення, взаємодії та лідерства, роботі із сучасними інформаційними технологіями (діти вивчають програмування та робототехніку).

Main Hub – це 1500 кв.м. простору для навчання та роботи, проведення конференцій та майстер-класів. Щомісяця Main Academy та Main School проводять безліч різноманітних заходів для тих, кому цікава сфера інформаційних технологій.

«Розумне майбутнє» - благодійний фонд, що надає безкоштовну та якісну IT-освіту дітям, яким ця освіта, зазвичай, недоступна: сиротам, дітям з обмеженими можливостями, дітям військовослужбовців, які загинули чи отримали важкі поранення.

IT Discovery - соціально-освітня програма в партнерстві з Міністерством освіти і науки України та IT-компаніями. Мета програми: зробити доступною якісну IT-освіту. Викладачі підвищують свій рівень, школярі й студенти — отримують знання й досвід в IT.[3]

Партнерами проекту є великі міжнародні компанії, такі як Luxoft, Global Logic, Astound, Grossum, Ring Labs та інші.[4]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 31 березня 2017. Процитовано 6 серпня 2018.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 10 квітня 2016. Процитовано 6 серпня 2018.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  3. а б Архівована копія. Архів оригіналу за 1 серпня 2018. Процитовано 6 серпня 2018.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  4. Архівована копія. Архів оригіналу за 1 серпня 2018. Процитовано 30 квітня 2022.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Офіційний вебсайт Main Academy
  2. Сайт Main School [Архівовано 20 серпня 2019 у Wayback Machine.]
  3. Сайт фонду «Розумне майбутнє»