Spider-Man 2 (гра, 2023)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Spider-Man 2
Розробник Insomniac Games
Видавець Sony Interactive Entertainment
Дистриб'ютор PlayStation Store
Жанр(и) бойовик
Платформа  PlayStation 5
Ліцензія пропрієтарна ліцензія[d]
Дата випуску 20 жовтня 2023[1]
Режим гри однокористувацька гра
Мова англійська, французька, італійська, німецька, португальська, іспанська, польська, російська, арабська, японська, латиноамериканський варіант іспанської мови, бразильський варіант португальської мови
Технічні деталі
Носій Ultra HD Blu-rayd і цифрова дистрибуція
Marvel's Spider-Man (серія ігор)
Попередня гра Marvel's Spider-Man
Офіційний сайт

Spider-Man 2 — відеогра в жанрі action-adventure, що розроблялась Insomniac Games у співпраці з Marvel Games і видається Sony Interactive Entertainment ексклюзивно для консолі PlayStation 5[2]. Гра є сиквелом Spider-Man 2018 року та її спін-оффу Spider-Man: Miles Morales. Була анонсована 9 вересня 2021 року[3].

У сюжеті гри, крім Пітера Паркера та Майлза Моралеса, присутні персонажі Крейвен-мисливець та Веном у виконанні Тоні Тодда[4][5].

Вихід гри відбувся 20 жовтня 2023 року[6].

Історія та розробка[ред. | ред. код]

Як перша гра 2018-го року, так і її спін-офф 2020-го містили неявні натяки на майбутні ігри, включаючи сцени після титрів, що натякають на наміри Insomniac Games ввести Венома у свій наратив, а також показати Нормана Осборна та його сина Гаррі у більш помітних ролях. Insomniac Games обговорювали можливість включення Чорного костюма як костюма, що розблоковується, під час розробки першої гри, але зустріч з арт-директором Insomniac Гевіном Гулденом, віце-президентом Marvel Games Біллом Розманом і старшим режисером Еріком Моначеллі переконала їх, що симбіонт повинен відігравати більш значну роль в історії Людини-павука, щоб виправдати його включення. Представляючи Майлза Моралеса на презентації PlayStation 5 від Sony в червні 2020 року, Insomniac заявила, що окрема гра з Майлзом як головним героєм не применшить того факту, що в майбутніх іграх їм «залишилося розповісти багато історії Пітера».

Гра була анонсована 9 вересня 2021 на онлайн-заході «PlayStation Showcase 2021». У розробці бере участь більша частина команди, яка працювала над першою частиною, серед яких творчий директор Брайан Інтіхар та геймдиректор Райан Сміт. До ролей Пітера Паркера та Майлза Моралеса повернуться Юрій Ловенталь та Наджі Джетер відповідно[7].

У січні 2022 року Брітні Морріс, яка раніше написала роман Майлза Моралеса «Крила люті», приєдналася до команди авторів гри, а в червні художник-фрілансер Девісон Карвальо був найнятий на посаду художника-постановника гри. Карвальйо також працював концепт-художником для різних фільмів кіновсесвіту Marvel (MCU). У листопаді того ж року актор Скотт Портер, який озвучував Гаррі Осборна протягом всієї діяльності Дослідницької станції в першій грі, повідомив, що його роль у «Людині-павуку 2» була перероблена, щоб пристосувати її до більш помітної ролі персонажа в історії, вирішивши такі потенційні проблеми, як різниця у віці між ним і персонажем, оскільки «вони вирішили зробити її більш фотореалістичною». Пізніше було оголошено, що актор Грем Філліпс візьме на себе роль Осборна від Портера під час Комік-Кону в Сан-Дієго в липні 2023 року.

Геймплей[ред. | ред. код]

«Spider-Man 2» — пригодницька однокористувацька відеогра з видом від третьої особи. Як і в першій грі, Пітер Паркер і Майлз Моралес є двома головними героями, а за Мері Джейн і Венома можна грати в певних місіях, стаючи індивідуальними персонажами відповідно до сюжету, коли вони подорожують відкритим світом Нью-Йорка і борються з ворогами. Гравці можуть набувати нових здібностей і збирати різні костюми Людини-павука. Пітер і Майлз можуть вільно мінятися місцями в будь-який момент під час вільного пересування відкритим світом гри, і мають спеціальні місії як в основній історії, так і в рамках побічного контенту, який використовує їхні індивідуальні особливості. Гра розширює відкритий світ попередніх частин, дозволяючи гравцям досліджувати Бруклін і Квінз на додаток до Мангеттена, який був основним місцем дії попередніх двох ігор.

Веном

Спираючись на бойову систему попередніх частин, обидва Люди-павуки здатні парирувати фізичні атаки, оскільки певні типи ворогів не піддаються ухиленню. Під час пересування нові костюми Пітера та Майлза оснащені павутинними крилами, які, розгорнувшись, дозволяють їм літати містом, причому їхня швидкість та відстань, яку вони долають, збільшуються, коли вони користуються перевагами таких ділянок, як аеродинамічні труби. Кожне колесо ґаджетів Людини-павука було модернізовано додатковими модифікаціями для їхніх павутинних ежекторів, такими як можливість накидати павутинну лінію на стовпи для додаткової опори під час стелс-серій, підвішених над ворогами, та павутинний хапач, що дозволяє затягнути кількох ворогів в ізольоване місце для стелс-захоплення, яке може бути виконано одночасно з двома ворогами. На додаток до стандартного геймплею Пітера Паркера, за нього можна грати, коли він пов'язаний з симбіонтом Веномом, що надає йому здібності Венома, які він використовує під час бою, та унікальні павутинні здібності. Обидва Люди-павуки мають індивідуальні дерева навичок з додатковими здібностями, які можна розблокувати для обох, як тільки вони накопичать достатню кількість очок навичок відповідно до рівня досвіду, а також третє дерево навичок, присвячене спільним здібностям для них обох.

Дата випуску[ред. | ред. код]

Випуск «Spider-Man 2» для PlayStation 5 відбувся 20 жовтня 2023 року.

Поряд зі стандартним виданням для гри доступне цифрове видання Deluxe Edition. Це видання містить два набори з п'яти унікальних костюмів для Пітера Паркера та Майлза Моралеса, розроблених запрошеними художниками зі студії PlayStation Studios та широкої індустрії розваг. Воно також включає додаткові рамки, наклейки для ігрового фоторежиму та два додаткові очки навичок для розблокування здібностей. Колекційне видання буде розповсюджуватися через роздрібну мережу та PlayStation Direct. Воно містить ваучер на завантаження Digital Deluxe Edition, сталеву книжкову шафу та 19-дюймову статуетку із зображенням Людини-павука, що бореться з Веномом. Усі попередні замовлення, незалежно від видання, включають бонуси для раннього розблокування: «Костюм Арахісового лицаря» для Пітера Паркера та «Костюм Тіньового павука» для Майлза Моралеса, гаджет «Павутинний хапач» та три додаткові очки навичок.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Bankhurst A. PlayStation Showcase 2021: Everything Announced Including God of War Ragnarok and Spider-Man 2: It's finally here // IGNSan Francisco: 2021.
  2. Marvel's Spider-Man 2 Game (2023) | Characters & Release Date | Marvel. Marvel Entertainment (англ.). Архів оригіналу за 16 вересня 2021. Процитовано 8 лютого 2022.
  3. Marvel’s Spider-Man 2 and Marvel’s Wolverine revealed. PlayStation.Blog (англ.). 9 вересня 2021. Архів оригіналу за 9 вересня 2021. Процитовано 8 лютого 2022.
  4. Who Voices Venom In Spider Man 2's Game Trailer. ScreenRant (англ.). 14 жовтня 2021. Архів оригіналу за 8 лютого 2022. Процитовано 8 лютого 2022.
  5. Marvel’s Spider-Man 2 Could Show Kraven’s Last Hunt. ScreenRant (англ.). 8 січня 2022. Архів оригіналу за 8 лютого 2022. Процитовано 8 лютого 2022.
  6. PlayStation in 2023: Highlights. PlayStation.Blog (амер.). 15 грудня 2022. Процитовано 31 січня 2023.
  7. Granger (9 вересня 2021). Sony анонсировала Marvel's Spider-Man 2 — с Веномом — Игры на DTF. DTF. Архів оригіналу за 9 лютого 2022. Процитовано 9 лютого 2022.

Посилання[ред. | ред. код]