Maserati Khamsin

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Maserati Khamsin
1979 Maserati Khamsin
Виробник Fiat і Maserati
Попередник(и) Maserati Ghibli
Двигун(и) Бензиновий двигун
Колісна база 2550 мм
Довжина 4400 мм
Ширина 1800 мм
Висота 1245 мм
Маса 1550 кг

Maserati Khamsin (укр. Мазераті Хамсин) - легковий автомобіль класу Гран Турізмо, що випускався італійською компанією Maserati з 1974 по 1982 рік. Відповідно до традиції фірми тих років отримав свою назву на честь вітру. Всього було виготовлено 430 автомобілів.

Опис[ред. | ред. код]

Представлена ​​на Женевському автосалоні в березні 1973 року модель Khamsin відома тим, що була останнім проектом, створеним під керівництвом Джуліо Альфіері (англ. Giulio Alfieri) на чолі проектного підрозділу компанії і першим автомобілем Maserati з кузовом від Bertone.

Створений на піку «клиноподібної ери» в дизайні, автомобіль з елегантними пропорціями був доповнений такими оригінальними деталями, як «плаваючі» на прозорій задній панелі ліхтарі (через вимоги законодавства, що експортуються в США автомобілі, мали по-іншому оформлений задок).

Базувалася модель на техніці автомобіля Ghibli, але мала незалежну пружинну задню підвіску на поперечних важелях, змонтовану на підрамнику. До цього ж підрамника кріпився диференціал, в цілому, така конструкція ефективно гасила шум і вібрацію. Кермове управління зі змінним посиленням було взято від автомобілів Citroën, також як, наведені від гідросистеми високого тиску гальма, управління зчепленням, підйом фар і регулювання крісел.

Двигун[ред. | ред. код]

  • 4.9 L AM 115 V8 320 к.с. 488 Нм

Посилання[ред. | ред. код]