Melody and the Tyranny

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Melody and the Tyranny
Виконавець Velvet Revolver
Дата випуску 6 червня 2007
Жанр хардрок
Тривалість 1617 секунда
Мова англійська
Лейбл RCA Records
Продюсер Брендан О'Браєнd

Melody and the Tyranny — мініальбом американського рок-гурту Velvet Revolver, що вийшов перед їхнім другим студійним альбомом Libertad у 2007 році.

Запис та випуск альбому[ред. | ред. код]

До мініальбому увійшли два треки з Libertad, а також кавер-версія Talking Heads «Psycho Killer», що була записана під час тих же сесій. Окрім цього до релізу увійшов відеозапис живого виконання пісні «Do It for the Kids» з дебютного альбому Velvet Revolver Contraband, а також документальний фільм про створення Libertad, знятий Рокко Гуаріно[1].

Мініальбом вийшов лише в Європі та Австралії, і не виходив у Північній Америці. Тираж був обмежений 5 тисячами примірників. Платівка вийшла у двох форматах: CD з документальним відео, та CD/DVD, до якого був доданий 30-хвилинний документальний фільм про турне 2007 року Південною Америкою[2]. Реліз відбувся в червні 2007 року, перед європейськими фестивалями Velvet Revolver. За словами Даффа Маккагана, музиканти вирішили «дати людям познайомитись з новим матеріалом до того, як його буде зіграно»[3].

«Емерітус» (колишній штатний оглядач) сайту Sputnik Music Дейв де Силвіа оцінив платівку на два з половиною бали з п'яти. На його думку, Melody and the Tyranny міг зацікавити хіба що завзятих шанувальників, які не могли дочекатися виходу Libertad. Де Силвіа порівняв стартову композицію «She Builds Quick Machines» із хітом «Slither» з попереднього альбому, звернувши увагу на її передбачуваність та шаблонну структуру з тихим куплетом та гучним приспівом. Набагато кращою вийшла друга «Just Sixteen», павер-поп-композиція, що описувала відносини вчительки із шістнадцятирічним студентом. Нарешті, кавер «Psycho Killer» він назвав «прихованим скарбом» альбому. Щодо бонусних відео, документальний ролик про запис альбому вийшов досить нецікавим, проте живе виконання «Do It For The Kids» з концерту 2004 року виділялось високою енергетикою[4].

Список пісень[ред. | ред. код]

#НазваАвторТривалість
1.«She Builds Quick Machines»Вейланд, Слеш, Маккаган, Сорум, Кушнер4:02
2.«Just Sixteen»Вейланд, Слеш, Маккаган, Сорум, Кушнер3:59
3.«Psycho Killer» (кавер Talking Heads)Бірн, Франц, Веймут4:13
Додаткові відеоматеріали
#НазваТривалість
1.«Making Of Libertad»10:30
2.«Do It for the Kids» (наживо в Х'юстоні)4:13

Учасники запису[ред. | ред. код]

Місця в хіт-парадах[ред. | ред. код]

Чарт Найвища позиція
Danish Single Chart [1] [Архівовано 26 вересня 2007 у Wayback Machine.] 4

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Velvet Revolver - Melody And The Tyranny (рос.), архів оригіналу за 6 травня 2022, процитовано 6 травня 2022
  2. Blabbermouth (14 травня 2007). VELVET REVOLVER: 'Melody And The Tyranny' EP Artwork, Track Listing Revealed. BLABBERMOUTH.NET (англ.). Архів оригіналу за 7 березня 2016. Процитовано 6 травня 2022.
  3. Blabbermouth (1 червня 2007). VELVET REVOLVER: 'Melody And The Tyranny' Audio Samples Available. BLABBERMOUTH.NET (англ.). Архів оригіналу за 6 травня 2022. Процитовано 6 травня 2022.
  4. Velvet Revolver - Melody and the Tyranny (album review ) | Sputnikmusic. www.sputnikmusic.com. Процитовано 6 травня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]