Mesoplodon traversii

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Mesoplodon traversii

Розміри порівняно з людиною
Розміри порівняно з людиною
Біологічна класифікація
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Підтип: Черепні (Craniata)
Інфратип: Хребетні (Vertebrata)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Китоподібні (Cetacea)
Інфраряд: Зубаті кити (Odontoceti)
Родина: Дзьоборилові (Ziphiidae)
Підродина: Hyperoodontinae
Рід: Mesoplodon
Вид: M. traversii
Mesoplodon traversii
(Gray, 1874)
Ареал
Ареал
Посилання
Вікісховище: Mesoplodon traversii
Віківиди: Mesoplodon traversii
ITIS: 612598
МСОП: 41760
NCBI: 200929
Fossilworks: 113263

Mesoplodon traversii (Ременезуб лопатозубий) — вид ссавців з родини Дзьоборилові (Ziphiidae) ряду китоподібні.

Опис[ред. | ред. код]

На основі виміру розміру черепа, оцінка довжини M. traversii приблизно становить 5,5 метрів. У грудні 2010 року дві особини були викинуті на берег на півночі Північного острова Нової Зеландії, і померли через якийсь час — це були 5,30 метра завдовжки самиця і її 3,50-метрове дитинча чоловічої статі. Спина, ласти і дзьоб темні, живіт білого кольору. Відмінними ознаками є темна область навколо очей, білий живіт і темні плавники.

Поширення[ред. | ред. код]

Три особини до сих пір досліджені з Нової Зеландії (острів Уайт і острови Чатем) і Чилі (Острів Робінзона Крузо в Архіпелаг Хуана Фернандеса). Таким чином, це, можливо навколоантарктичний вид. Тим не менш, він може бути значно поширенішим і точне поширення залишається невідомим. Нічого не відомо про середовище проживання цього виду.

Поведінка[ред. | ред. код]

Цей вид ніколи не спостерігався живим, так що нічого не відомо про його поведінку. Він, імовірно, не відрізняються від інших ремнезубів середнього розміру, які є глибоководними, живуть поодинці або в невеликих групах і харчуються кальмарами, дрібною рибою і головоногими.

Загрози та охорона[ред. | ред. код]

Пряме полювання ніколи не була пов'язана з цим видом. Заплутаність в риболовецьких снастях, особливо зябрових, імовірно, є найбільш серйозною загрозою. Цей вид, як інші ремнезуби, швидше за все, уразливий до гучних антропогенних звуків, які генеруються військово-морськими гідролокаторами і сейсмічною розвідкою.

Джерела[ред. | ред. код]

  • A. L. van Helden, A. N. Baker, M. L. Dalebout, J. C. Reyes, K. Van Waerebeek, C. S. Baker. Resurrection of Mesoplodon traversii (Gray, 1874), senior synonym of M. bahamondi Reyes, Van Waerebeek, Cardenas and Yanez, 1995 (Cetacea: Ziphiidae) // Marine Mammal Science. — 2002. — Вип. 18. — № 3. — С. 609–621. — DOI:10.1111/j.1748-7692.2002.tb01062.x. (англ.)
  • Thompson, K., Scott Baker, C., van Helden, A., Patel, S., Millar, C., Constantine, R. The world’s rarest whale // Current Biology. — 2012. — Вип. 22. — № 21. — С. R905–R906. — DOI:10.1016/j.cub.2012.08.055. (англ.)