Milky Chance

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Milky Chance
логотип
Основна інформація
Жанр поп, фольк, рок
Роки 2012 — донині
Країна Німеччина Німеччина
Місто Кассель
Мова англійська
Лейбл Lichtdicht Records
Ignition
Склад Клеменс Ребайн
Філіп Дауш
Антоніо Грегер
Колишні
учасники
Себастьян Шмідт
milkychanceofficial.com

Milky Chance у Вікісховищі

Milky Chance — німецький музичний гурт з Касселя, що складається з вокаліста й гітариста Клеменса Ребайна, басиста й перкусіоніста Філіпа Дауша, гітариста Антоніо Грегера та барабанщика Себастьяна Шмідта.

Історія[ред. | ред. код]

Клеменс Ребайн і Філіп Дауш познайомилися в школі Якоб-Грімм-Шуле в Каселлі, Німеччина у 2012 році.[1] Після того, як барабанщик залишив гурт, Дауш і Ребайн продовжили співпрацювати. Вони поєднують електронну музику з акустичною гітарою, власним вокалом і лірикою. Ребайн написав більшість пісень вдома, потім завантажив їх на YouTube, де вони поступово стали популярними.

Кар'єра[ред. | ред. код]

«Stolen Dance»[ред. | ред. код]

В одному з інтерв'ю група заявила, що їм знадобилося три роки, щоб написати пісню «Stolen Dance». Вперше вона була завантажена на YouTube 4 квітня 2013 року, і гурт не мав високих очікувань стосовно даної пісні. Але вона швидко набула популярності, набравши мільйони переглядів. Станом на червень 2019 року відео містить 508 мільйонів переглядів на YouTube.[2]

Після виходу кліпу, пісня «Stolen Dance» була випущена 5 квітня 2013 року (на власному лейблі Lichtdicht Records) як сингл і досягла першості у чартах Німеччини, Австрії, Люксембургу, Швейцарії та Франції, Бельгії, Польщі, Чехії та Угорщини.

Альбом Sadnecessary[ред. | ред. код]

Sadnecessary — це дебютний студійний альбом гурту, випущений 1 жовтня 2013 року. До альбому входять 12 пісень, серед яких сингли «Stolen Dance» і «Down by the river». Альбом посів у Німеччині 17-е місце в Billboard 200. Після гастролей на підтримку альбому 5 грудня 2013 року, гурт виграв радіо-премію 1Live Krone за кращий сингл з «Stolen Dance».

Пісня «Down by the river» була повторно випущена як сингл 28 березня 2014 року й була відзначена у Франції, Німеччині, Швейцарії та Великій Британії, а також з'явилася в грі EA Sports, FIFA 15.

Sadnecessary був номінований на Європейський незалежний альбом року IMPALA.

Альбом Blossom[ред. | ред. код]

Гурт випустив свій другий альбом Blossom 17 березня 2017 року. Blossom був натхненням досвіду Клеменса і Філіпа за останні два роки у двох різних світах: гастролі й перебування вдома з родиною, друзями. Альбом включає 14 пісень, а також «Bad Things» за участі Ізи Бізу. Перший сингл з цього альбому — «Cocoon».

Гурт розпочав чергове світове турне, яке тривало протягом 2018 року. Вони відвідали понад 26 країн і провели понад 160 шоу.

Під час загального туру Blossom гурт також грав на фестивалі Osheaga (2017), Lollapalooza Chicago & Paris (2017), Austin City Limits Music Festival (2017) та Groovin' The Moo Festival в Австралії (2017).

Склад[ред. | ред. код]

  • Клеменс Ребайн — вокал, гітара
  • Філіп Дауш — бас, перкусія
  • Антоніо Грегер — гітара
  • Себастьян Шмідт — ударні

Дискографія[ред. | ред. код]

2013 — Stolen Dance (EP)

2013 — Sadnecessary

2017 — Blossom

2019 — Stay Home Sessions (EP)

2019 — Mind The Moon

2020 — Don't Let Me Down (with Jack Johnson) (сингл)

2021 — Colorado (сингл)[3]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. MILKY CHANCE ВПЕРШЕ ВІДВІДАЮТЬ УКРАЇНУ. kasa.in.ua (рос.). Архів оригіналу за 6 серпня 2021. Процитовано 6 серпня 2021.
  2. История одного взлета: Milky Chance. pink.ua (амер.). Архів оригіналу за 6 серпня 2021. Процитовано 6 серпня 2021.
  3. Milky Chance. Discogs (англ.). Архів оригіналу за 12 серпня 2021. Процитовано 6 серпня 2021.

Посилання[ред. | ред. код]