Minecraft: Story Mode

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Minecraft: Story Mode
Обкладинка гри для версії на Xbox One
Розробник Mojang Studios, Telltale Games
Видавець Mojang Studios, Telltale Games
Дистриб'ютор Steam, Nintendo eShop, Microsoft Store, Google Play, App Store, Good Old Games, Netflix і Apple TV
Жанр(и) Інді гра
Платформа Android, iOS, Microsoft Windows, OS X, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii U, Xbox 360, Xbox One
Дата анонсу 2014 рік
Дата випуску 13 жовтня 2015 р.
Режим гри Історія
Мова англійська, російська, французька, німецька, іспанська, китайська мова і португальська
Вік. обмеження

ESRB: E10+Everyone 10+

PEGI: 12PEGI 12
Технічні деталі
Рушій Telltale Tool
Носій DVD, Blu-ray Disc
Minecraft
Попередня гра Minecraft
Наступна гра Minecraft: Dungeons

telltale.com
minecraft.net

Minecraft: Story Mode (укр. Шахтарське ремесло: Режим історії) — відеогра жанру квест, з серії ігор «Minecraft», що була розроблена та видана Telltale Games при участі Mojang Studios 13 жовтня 2015 року. Існує у версіях для Microsoft WindowsOS XPlayStation 3PlayStation 4PlayStation VitaWii UXbox 360Xbox OneAndroid та iOS.

Гра має епізодичний формат, починаючи з 13 жовтня 2015 року. Як і Minecraft, вона має характерний блоковий стиль, де всі об'єкти складаються з різноколірних кубиків.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Гравець керує чоловічком, який вирішує головоломки, збирає різні речі й виготовляє з них інші, та спілкується з внутрішньоігровими персонажами задля просування сюжетом. На початку гравець обирає вигляд свого персонажа, який володіє запасом здоров'я і простою бойовою системою. Будуючи споруди й користуючись зброєю, він бореться з ворогами і виконує сюжетні завдання. Часто існує вибір з-поміж кількох варіантів відповідей та дій, які передбачають різні наслідки. При цьому час на вибір варіанту обмежений. На відміну від Minecraft, Story Mode одразу містить деякі «рецепти» створення нових блоків і предметів з уже наявних. Персонаж має інвентар, куди поміщаються кілька предметів.

Світ гри[ред. | ред. код]

Події Minecraft: Story Mode відбуваються в складеному з кубиків світі гри Minecraft. Чоловічок Джессі мешкає там з напористою і кмітливою Олівією, імпульсивним, проте вірним друзям Акселем, жорсткою і проникливою Петрою, та поросям Рубеном. В давнину Орден Каменя (The Order of the Stone) з п'ятьох легендарних шукачів пригод врятував світ від Дракона Краю: Габріеля, Еллеґаард, Магнуса, Сорена та Айвора. Але ця історія стала легендою і багато хто вже не вірить, що подвиги Ордена дійсно відбувалися.

Перед фестивалем будівельників EnderCon Джессі дізнається, що фестиваль відвідає сам Габріель, а переможець зможе з ним зустрітись. Ватага Лукаса глузує з Джессі та його друзів і ті вирішують перевершити їх в майстерності й поставити на місце. Але в ході будівництва в околицях починаються дивні події: звідусіль виникають зомбі, скелет та інші чудовиська. Тим часом Петра задумує обмін викраденого черепа із загадковим чоловіком, який виявляється Айвором. Той з допомогою черепа конструює Висушувача аби показати свою силу. Однак Висушувач виявляється неконтрольованим, з чого починаються пригоди Джессі з друзями з порятунку світу.

Епізоди[ред. | ред. код]

2015[ред. | ред. код]

  • The Order of the Stone — вийшов 13 жовтня 2015[1].
  • Assembly Required — вийшов 27 жовтня 2015[1].
  • The Last Place You Look — вийшов 24 листопада 2015[1].
  • A Block and a Hard Place — вийшов 17 грудня 2015.

2016[ред. | ред. код]

  • Order Up! — вийшов 29 березня 2016[2].
  • A Portal to Mystery — вийшов 7 червня 2016.
  • Access Denied — вийшов 26 липня 2016.
  • A Journey's End? — вийшов 13 вересня 2016.

Кінець підтримки[ред. | ред. код]

Починаючи 3 25 червня 2019 року, гру більше не можна придбати в Steam,Microsoft Store, Play Market, Nintendo Network, PlayStation Store, Itunes Store, на офіційному сайті,а також зупинено випуск дискової версії. Але все ще можна завантажити Minecraft: Story Mode з офіційних магазинів,якщо гра є у бібліотеці користувача (чи у нього є неактивований ключ),або ж на неофіційних сайтах.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в Premiere Dates Revealed for 'Minecraft: Story Mode'. Telltale Community. Архів оригіналу за 30 березня 2016. Процитовано 17 травня 2016.
  2. Minecraft: Story Mode Returns for Episode 5 on March 29th, Three More Adventures Continuing in 2016. Telltale Community. Архів оригіналу за 22 березня 2016. Процитовано 17 травня 2016.

Посилання[ред. | ред. код]