Molossus sinaloae

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Molossus sinaloae

Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Рукокрилі (Chiroptera)
Родина: Молосові (Molossidae)
Рід: Molossus
Вид: M. sinaloae
Molossus sinaloae
J. A. Allen, 1906
Посилання
Вікісховище: Molossus sinaloae
Віківиди: Molossus sinaloae
EOL: 328832
ITIS: 632219
МСОП: 13650
NCBI: 58076

Molossus sinaloae (молос сіналоанський[1]) — вид кажанів родини молосових.

Поширення[ред. | ред. код]

Країни проживання: Беліз, Колумбія, Коста-Рика, Сальвадор, Французька Гвіана, Гватемала, Гаяна, Гондурас, Сіналоа, Нікарагуа, Панама, Суринам, Тринідад і Тобаго. Мешкає в низовині до 2400 м (як правило, нижче 1000 м). Цей вид може бути знайдений у вічнозелених і сухих листяних лісах, пасовищах і населених пунктах[2].

Стиль життя[ред. | ред. код]

Комахоїд. Лаштує сідала в печерах і в будинках, часто великими групами. Особи найбільш активні протягом перших 2 годин після заходу сонця і знову перед світанком. Раціон складається головним чином з молі, деяких жуків та інших комах. Вагітні самиці можуть трапитись в більшості місяців року, тим не менш, поки більша частина була вагітна в травні, ніж в наступні місяці[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Українська назва є транскрибуванням та/або перекладом латинської назви авторами статті і в авторитетних україномовних джерелах не знайдена.
  2. а б Miller, B., Reid, F., Arroyo-Cabrales, J., Cuarón, A.D. & de Grammont, P.C. 2008. Molossus sinaloae. In: IUCN 2012. Архів оригіналу за 13 листопада 2012. Процитовано 27 липня 2012.