Monthly Sunday Gene-X

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Monthly Sunday Gene-X
月刊サンデーGENE-X
Скорочена назва Sunday GX
На обкладинці за квітень 2023 року Еда з («Eda -Initial Stage-»)
Країна видання Японія
Тематика сейнен-манґа
Періодичність виходу щомісяця
Мова японська
Видавець Shogakukan
Засновано 2000
Наклад 5600[1]

websunday.net/gx

Monthly Sunday Gene-X (яп. 月刊サンデーGENE-X) часто скорочується до Sunday GX (яп. サンデーGX) — японський манґа-журнал. Належить видавництву «Shogakukan».

Як багато інших манґа-журналів, це «журнал-антологія», де кожен випуск містить нові розділи з декількох різних манґа-серій. Серіали також друкуються у формі книг як «Sunday GX Comics».

Щомісячний журнал[ред. | ред. код]

Перший випуск журналу Monthly Sunday GENE-X вийшов 19 липня 2000 року і нові випуски виходять 19 числа кожного місяця — не обов'язково щонеділі (англ. Sunday). У заголовку використовується слово «Sunday» швидше як назва торгової марки або жанру, що об'єднує його з братськими Weekly Shonen Sunday та Weekly Young Sunday[2]

Вперше журнал друкувався в неділю два місяці поспіль у 2006 році. Це тому, що 2006 — невисокісний рік, що починається в неділю, наступний такий же буде 2017. У такі роки 19 число випадає на неділю тричі: 19 лютого, 19 березня та 19 листопада[3].

Журнал не обмежується тільки японськими творами; корейські комікси, «Blade of the Phantom Mask», також виходили в журналі в перекладі і перевернутій формі. Якщо паралельно манзі виходить відповідний аніме-серіал або фільм, редактори прагнуть підкреслювати це.

Книги коміксів «Sunday GX»[ред. | ред. код]

Shogakukan також публікує серії манґи, що раніше виходили в журналі Sunday GX, як танкобони, під маркою «Sunday GX Comics» («GENEX Comics»).

Деякі манґа-серіали[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. 印刷証明付部数
  2. 月刊サンデーGX(ジェネックス)HPへようこそ. Жоденник редактора (яп.). Shogakukan. 7 червня 2000. Архів оригіналу за 5 січня 2009. Процитовано 10 квітня 2008. 
  3. також 19-те випадає тричі на неділю в високосні роки, що починаються в середу.
  4. 人気漫画「ブラック・ラグーン」連載再開へ 広江氏「おっかなびっくり」 (яп.). Sports Nippon. -2012-12-17. Процитовано 13 серпня 2023. 

Посилання[ред. | ред. код]