MoonRise

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

MoonRise — проект місії NASA, з метою доставки ґрунту з Басейну Південного полюса — Ейткен на зворотному боці Місяця між її Південним полюсом і кратером Ейткен, який знаходиться на 16° південніше екватора Місяця. Розмір басейну приблизно 2500 км в діаметрі і 12 км в глибину. Цей регіон — найстаріший і найглибший з видимих ​​ударних кратерів на Місяці (а також один з найглибших відомих ударних кратерів Сонячної системи[1]) — є вікном вглиб місячної кори, через яке можна дізнатися її історію. Ця місія може бути першою непілотованою місію NASA з доставки зразків ґрунту на Землю[2].

Запуск місії планувався у 2016, відвідування Місяця в березні 2017 року, включаючи 10 днів досліджень на поверхні. Повернення на Землю в серпні 2017 року[1].

Посилання[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Факты о MoonRise. NASA. Архів оригіналу за 16 травня 2011. Процитовано 20 квітня 2017.  {{cite web}}: Вказано більш, ніж один |deadlink= та |deadurl= (довідка)
  2. Миссия Университета Вашингтона в Сент-Луисе на Луну - финалист НАСА для следующего большого и рискованного предприятия. Университет Вашингтона в Сент-Луисе. Архів оригіналу за 25 вересня 2012. Процитовано 20 квітня 2017.