Morris & Company

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Morris & Company
Тип корпорація
Галузь м'ясна промисловість
Засновник(и) Nelson Morrisd
Закриття (ліквідація) 1923
Штаб-квартира Чикаго
CMNS: Morris & Company у Вікісховищі
Реклама в газеті 1922 року для шинки Morris Supreme.

Morris and Company, була однією з кількох м'ясокомбінатів у Чикаго, штат Іллінойс, і в Південній Омасі, штат Небраска.

Історія[ред. | ред. код]

Компанію Morris & Company заснував Нельсон Морріс у Чикаго. [1] У 1902 р. із сином Нельсона, Едвардом Моррісом на посаді президента, він погодився об’єднатися з двома іншими ( Armor & Company та Swift & Company ), щоб сформувати гігантську корпорацію під назвою National Packing Company. Задумана в основному як холдингова компанія, компанія National Packing незабаром почала скуповувати менші м'ясні компанії, такі як GH Hammond та Fowler.

У період між 1904 і 1910 рр. компанія National Packing придбала 23 загони та забійні заводи по всій країні, що дало їй контроль над приблизно десятою частиною виробництва м'яса в США. Компанія володіла філіями в понад 150 містах світу, а також флотом з 2600 рефрижераторів.

Починаючи з 1905 року, компанії, що входять до складу Національного упакування, були націлені Арбою Сеймуром Ван Валкенбургом відповідно до Закону Елкінса. Тиск з боку урядових регуляторів США змусив розпустити Національне упакування в 1912 році, залишивши структуру американської м'ясної промисловості такою ж, як і до 1902 року.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Roth, Nelson (Spring 2008). Nelson Morris and "The Yards" (PDF). Chicago Jewish Historical Society. Архів оригіналу (PDF) за 29 жовтня 2021.

Посилання[ред. | ред. код]