Murder Princess

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Murder Princess
マーダー・プリンセス
Mādā Purinsesu
Смертоносна принцеса
Жанртемне фентезі[1], пригоди[2], комедія[1]
Аудиторіясейнен
Манґа
АвторІнуі Секіхіко
ВидавецьMediaWorks
Інші видавціСША Broccoli Books
ЖурналDengeki Teioh, Dengeki Daioh
Період випуску26 квітня 2004 — 25 листопада 2006
Кількість томів2
OVA
РежисерКурокава Томоюкі
ПродюсерMarvelous Entertainment
СценаристТацухіко Урахата
КомпозиторЯсафумі Фукуда
СтудіяBee Train
ЛіцензіатFunimation
Період показу28 березня 2007 — 29 серпня 2007
Тривалість30 хв.
Кількість серій6 (Список серій)

Murder Princess (яп. マーダー・プリンセス, укр. Смертоносна принцеса) — японська манґа авторства Інуі Секіхіко. У 2007 році манґа була екраінізована у вигляді 6-серійного OVA-серіалу студіями Marvelous Entertainment та Bee Train.

Сюжет[ред. | ред. код]

4-го числа Нефрітового місяця 672 року Ери Ціндіна в королівстві Форланд відбувся державний переворот. Щоб не потрапити в полон до бунтівників, принцеса Аліта зі своїми охоронцями тікає із замку. Але в загадковому лісі Еруре, куди її виводить вихід з замку, на них нападає таємничий і могутній вартовий лісу. Втративши всіх своїх охоронців, принцеса в паніці кидається, світ за очі. Вискочивши на обрив на узліссі, вона майже налітає на лезо меча незнайомки.

Фаріс, так звали незнайомку, була найсильнішою в історії мисливицею за головами. Говорили, що вона вбила дракона, і що сама Смерть ходить з нею під руку. Аліта намагається попросити про допомогу, але могутній удар вибиває у них землю з-під ніг, і обидві дівчини зриваються в провалля.

Дивом приземлившись, вони із здивуванням виявляють, що помінялися тілами. І тепер Фаріс, яка опинилася в тілі принцеси, нічого іншого не залишається, окрім як погодитися захистити королівство Форланд. Так народилася найсильніша і найжорстокіша принцеса в історії: Смертоносна Принцеса.

Персонажі[ред. | ред. код]

Головні герої[ред. | ред. код]

Головні герої (з ліво на право): Джоду Ентоласія, Пітер Армстронг, Фаліс (в тілі принцеси Аліти), Домініков та Аліта (тілі Фаліс)

Аліта Форланд (яп. アリタ‧フォーランド) — друга дитина короля Форланду. Вона втекла із замку коли бунтівники підняли заколот проти короля. Випадково зустрілася з Фаліс та помінялася із нею тілами. В нагороду за спасіння королівства пообіцяла Фаліс своє тіло та будь-яку нагороду. Згодом, щоб сховати хто вона насправді вдає з себе Мілано — свою колишню служницю, яку вбили заколотники.

Сейю: Косімізу Амі

Фаліс (яп. ファリス) — найкраща та найвідоміша мисливиця за головами. Коли вона зі своїми супутниками знаходилася в королівстві Форланд, випадково помінялася тілами з принцесою Алітою. Найулюбленіша зброя — катана Хіметсуру (яп. 姫鶴, ひめつる). Іноді разом з мечем використовує кинджал.

Сейю: Паку Ромі

Домініков (яп. ドミニコフ) — один з супутників Фаліс. Мисливець за головами. В манзі він сінігамі (бог смерті), а в аніме кіборг. Улюблена зброя — коса.

Сейю: Яо Казукі

Пітер Армстронг (яп. ピート‧アームストロング) — другий супутник Фаліс. Незважаючи на свою загрозливу зовнішність (пурпурна шкіра, шипи та ін.) та вправність у рукошному бої, маю дуже добрий характер. Як і Домініков, Пітер в аніме кіборг.

Сейю: Такасе Акімітсу

Джоду Ентоласія (яп. ジョドォ‧エントラシア) — дворецький королівської сім'ї Форланду. Від дуже суворий, особливо коли навчає Аліту етикету. Продовжує служити принцесі і після того як вона помінялася тілами з Фаліс. Навчає Фаліс придворного етикету.

Сейю: Ісіморі Таккоу

Музика[ред. | ред. код]

Відкриваюча пісня:

  • «The Light's Shining» (яп. ヒカリサスホウ) (рок-гурт BACK-ON)

Закриваюча пісня:

Список епізодів OVA[ред. | ред. код]

Японська назва Українська назва Дата виходу
1 誕生 Народження 28 березня 2007
2 戴冠 Коронація 25 квітня 2007
3 帰還 Повернення 30 травня 2007
4 追放 Вигнання 27 червня 2007
5 宿命 Доля 25 липня 2007
6 決意の果てに・・ В кінці рішення 29 серпня 2007

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Oppliger, John (11 грудня 2006). Broccoli Books Announces New Acquisitions. AnimeNation. Процитовано 25 червня 2023.
  2. Martin, Theron (1 липня 2007). Murder Princess GN 1 - Review. Anime News Network. Процитовано 25 червня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]