NamX HUV

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
NamX HUV
Виробник NamX
Роки виробництва 2025 (початок)[1]
Стиль кузова SUV
Компонування 5 дверний SUV
Двигун(и) водень/електричний 220–404 кВт
Дизайнер Фаузі Аннаджа і Pininfarina

HUV (для Hydrogen Utility Vehicle) — позашляховик-купе на водні від марокканської компанії-виробника автомобілів NamX від марокканського підприємця Фаузі Аннаджа, засновника, генерального директора та головного інженера компанії NamX; представлений у 2022 р[2].

Презентація[ред. | ред. код]

NAMX HUV був представлений 11 травня 2022 року в Італії. Це результат чотирьох років розробки та співпраці між італійським виробником кузовів Pininfarina та новим марокканським виробником автомобілів NamX (для New Automotive and Mobility Exploration)[3].

Особливості[ред. | ред. код]

Особливістю HUV є змінні баки для водню. Шість змінних баків для водню додаються до основного бака і забезпечують запас ходу 800 кілометрів. Ця система дозволяє легко замінити шість знімних баків на станції без заправки основного баку, станції обслуговування водню є рідкістю[4].

Двигуни[ред. | ред. код]

Позашляховик має паливний елемент, який виробляє електроенергію з водню, що живить електродвигун(и). У задньопривідній версії він має 300 к.с., тоді як повнопривідна версія має два двигуни для сумарної потужності 550 к.с.[5].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Pininfarina-designed NAMX HUV unveiled as hydrogen fuel cell SUV.
  2. NAMX HUV, un SUV à hydrogène innovant débarque sur le marché.
  3. Lionel Bret (12 травня 2022). Pininfarina et NamX roulent à l'hydrogène.
  4. Audric Doche (12 травня 2022). Le Français NamX veut révolutionner la voiture à hydrogène avec ses réservoirs amovibles.
  5. Henckaerts Arnaud (12 травня 2022). Pininfarina : une voiture à hydrogène complètement innovante dans le pipeline !.