Niviventer fulvescens

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Niviventer fulvescens
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Мишоподібні (Rodentia)
Родина: Мишеві (Muridae)
Рід: Niviventer
Вид:
N. fulvescens
Біноміальна назва
Niviventer fulvescens
(Gray, 1847)

Niviventer fulvescensвид пацюків (Rattini), зустрічається в Бангладеш, Камбоджі, Китаї, Індонезії, Лаосі, Малайзії, Непалі, Пакистані, Таїланді та В'єтнамі.

Морфологічна характеристика[ред. | ред. код]

Довжина голови й тулуба від 130 до 170 мм, довжина хвоста від 155 до 220 мм, довжина лапи від 25 до 35 мм, довжина вуха від 18 до 21 мм, вага до 135 грамів. Волосяний покрив загалом м'який, іноді усипаний довгими колючими волосками. Колір верхніх частин варіюється від світло-жовто-коричневого до яскраво-палевого, а черевні частини жовтувато-білі. Лінія поділу вздовж боків чітка. Лапи відносно довші і тонші, ніж у інших представників роду. Зовнішня частина ніг варіюється від сріблясто-сірого до світло-коричневого. Хвіст довший за голову і тулуб, зверху темно-коричневий, знизу білуватий. Число хромосом 2n = 46, FN = 60–64[1].

Середовище проживання[ред. | ред. код]

Мешкає в різних типах лісів, від субтропічних широколистяних вічнозелених до листяних вторинних лісів до 2200 метрів над рівнем моря[2].

Спосіб життя[ред. | ред. код]

Це наземний вид, навіть якщо його нерідко можна зустріти на деревах. Харчується насінням, ягодами, комахами та частинами рослин[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Charles M.Francis, A Guide to the Mammals of Southeast Asia, Princeton University Press, 2008, ISBN 9780691135519
  2. а б IUCN