Срібної кулі немає

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з No Silver Bullet)
Перейти до навігації Перейти до пошуку

«Срібної кулі немає» — сутність та акциденція в програмній інженерії — популярна стаття Фреда Брукса, написана в 1986. В ній Брукс стверджує що «немає жодного відкриття ні в технології, ні в методах управління, одне тільки використання якого обіцяло б протягом найближчого десятиліття на порядок підвищити продуктивність, надійність, простоту розробки програмного забезпечення». Також він говорить що «не варто очікувати що колись ми будемо мати двократний приріст кожні два роки» в розробці програмного забезпечення, так, як ми спостерігаємо в апаратному (Закон Мура).

Брукс розділяє акцидентні труднощі (ті що заважають розробці ПЗ, але не є йому властивими), та суттєві труднощі (ті що випливають з самої природи програмного забезпечення). Він припускає що більшість того чим займаються розробники пов'язане з суттєвими труднощами, тому зведення акцидентної складності до нуля не дасть суттєвого збільшення продуктивності.

Стаття, та рефлексії Брукса над нею, «Новий постріл Срібної кулі», можна знайти у ювілейному виданні «Міфічного людино-місяця».

Як кандидати на роль срібної кулі стаття розглядає:

Як розв'язання проблеми сутності:

Посилання[ред. | ред. код]