One Planet Orchestra

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
One Planet Orchestra
Основна інформація
Жанр Інді-рок
Артрок
Роки 2016 — донині
Країна Україна
Місто Київ
Мова Українська, англійська
Лейбл Moon records
Склад Павло Вишебаба
Поліна Шмельова
Андрій Біляков
Андрій Сивак
Дмитро Бугров
Василь Садовий
Дмитро Ханенко

One Planet Orchestra  — український рок-гурт, створений у 2016 році у Києві, багатоінструментальний оркестр-бенд. Лідером та вокалістом гурту є Павло Вишебаба.

Пісні гурту піднімають важливі теми змін клімату, глобального вимирання видів, урбанізації, бідності та боротьби за права.

Історія[ред. | ред. код]

Оркестр-бенд було створено влітку 2016 року, коли громадський активіст, засновник першого веганського кафе в Україні One Planet, ініціатор створення екологічної та зоозахисної ГО Єдина Планета Павло Вишебаба опублікував на своїй сторінці у фейсбук допис, що він написав альбом для багатоінструментального гурту й запрошує музикантів приєднатись до нового колективу. Відгукнулось близько 50 музикантів різноманітного спрямування і після кастингу та репетицій було створено дивовижне поєднання академічних, джазових та інді-рок музикантів. Кампанія зі збору коштів стартувала в травні на платформі Biggggidea.[1] Дебютний виступ гурту відбувся 6 серпня 2017 року у Домі «Майстер Клас». [2] Понад 200 доброчинців (онлайн і наживо) фондували у запис дебютного альбому «Ми всі» (We Are All) суму в 45549 гривень. Далі гурт занурився у запис дебютної платівки. Широка підтримка аудиторії дозволила записати пісні на студії «Na Hati Records» та видати альбом «Саме той час!» на лейблі «MOON Records».[3]

Склад[ред. | ред. код]

Альбоми[ред. | ред. код]

  • 2017 - «Ми всі»
  • 2018 - «Саме той час!»

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 10 січня 2019. Процитовано 9 січня 2019.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 9 січня 2019. Процитовано 9 січня 2019.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 9 січня 2019. Процитовано 9 січня 2019.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]