OpenGEM

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
OpenGEM
OpenGEM показує іконки жорсткого диску та CD-ROM (праворуч)
Тип Графічна система
Доступні мови Англійська
Ліцензія GNU General Public License
Репозиторій sourceforge.net/projects/opengem/files/opengem/

CMNS: OpenGEM у Вікісховищі

OpenGEM — це не багатозадачний 16-бітний графічний інтерфейс користувача (ГКІ) для DOS. Це розширене розповсюдження FreeGEM, що включає особливості оригінального Digital Research GEM .

OpenGEM призначений для забезпечення простої в долученні та використанні системи GUI та призначений для забезпечення графічного фреймворку для операційної системи FreeDOS .

Caldera Thin Clients (пізніше відомий як Lineo), який володів вихідним кодом GEM через придбання Caldera решти активів Digital Research від Novell 23 липня 1996 року[1] випустив джерело GEM згідно з умовами GNU General Public License (GPL) у квітні 1999 року.[2] OpenGEM розробив Шейн Мартін Кафлан, співпрацюючи з командою розробників FreeGEM і це — вільне програмне забезпечення, що випустили за умовами GNU General Public License (GPL). Версії OpenGEM від 3 до 6 розробники розмістили на SourceForge та на вебсайті FreeDOS.

OpenGEM активно не розробляють з 2008 року, але він функціонально доконаний як базовий графічний інтерфейс і включає повний SDK для майбутньої сторонньої розробки або розширення.

Сумісність[ред. | ред. код]

OpenGEM працює з FreeDOS Beta 9 і вище, DR DOS 5.0 і вище, MS-DOS 3.3 і вище, PC DOS 3.3 і вище, REAL/32 та DOSBox 0.65. OpenGEM функціонуватиме в Windows 95, Windows 98, Windows 98SE та Windows ME. Невідомо, як воно працюватиме з Windows NT, Windows 2000 та Windows XP або новішими версіями.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Leon, Mark (1996-07-29). «Caldera reopens 'settled' suit, buys DR DOS». Computerworld. IDG. Archived from the original on 2018-08-22. Retrieved 2018-02-13.
  2. Jemmett, Ben A. L. (April 1999). «Caldera releases GEM under the GPL». Deltasoft — GEM News. Archived from the original on 2016-11-07. Retrieved 2016-11-07. Caldera Thin Clients, Inc. released the source code for GEM and ViewMAX under the GNU Public License in mid April, following years of speculation over GEM's future. Caldera bought the GEM sources from Novell along with the DR-DOS in 1996, at the time noting that they may develop GEM into a platform for mobile computers and thin clients. However, these plans were dropped, and GEM was instead released into the open-source community.

Посилання[ред. | ред. код]