Otarocyon

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Otarocyon
Період існування: 33.9
Череп Otarocyon cooki
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Хижі (Carnivora)
Родина: Псові (Canidae)
Підродина: Borophaginae
Рід: Otarocyon
Wang, Tedford, & Taylor, 1999
Типовий вид
Cynodesmus cooki
Види
  • O. cooki
  • O. macdonaldi
Ареал Otarocyon на основі поширення викопних решток

Otarocyon — вимерлий рід підродини псових Borophaginae, що родом із Північної Америки. Він жив в епоху олігоцену, приблизно 33.3—20.6 млн років тому[1]. Скам’янілості були знайдені лише в Монтані, Вайомінгу та Південній Дакоті[2].

Отароціон був невеликим борофагіном, який характеризувався коротким широким черепом, спеціалізованим середнім вухом, простими високими премолярними зубами та молярами, які спочатку пристосовані до гіпом'ясоїдної дієти. свій олігоценовий вік, череп Отароціона демонструє кілька разючих подібностей із живою лисицею фенек, зокрема в структурі середнього вуха. Подібність, ймовірно, збігається, але вони припускають, що Отарокіон міг бути схожим за своїм зовнішнім виглядом і звичками[3]

Види[ред. | ред. код]

  • O. macdonaldi Wang et al. 1999, ранній олігоцен
  • O. cooki Macdonald 1963, пізній олігоцен

На додаток до свого більш раннього віку, O. macdonaldi відрізняється від O. cookie меншим розміром і меншим розвитком спеціалізацій, що характеризують рід. O. macdonaldi також є найранішим відомим представником підродини Borophaginae[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. PaleoBiology Database: Otarocyon Taxonomy, Species
  2. а б Wang, Xiaoming; Tedford, Richard H. (2008). Dogs, Their Fossil Relatives and Evolutionary History. Columbia. с. 35. ISBN 978-0-231-13528-3.
  3. Phylogenetic systematics of the Borophaginae (Carnivora, Canidae) (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 20 березня 2007. Процитовано 17 червня 2022.