Paradoxurus philippinensis

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Paradoxurus philippinensis
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Хижі (Carnivora)
Підряд: Котовиді (Feliformia)
Родина: Віверові (Viverridae)
Рід: Мусанг (Paradoxurus)
Вид:
P. philippinensis
Біноміальна назва
Paradoxurus philippinensis
Jourdan, 1837

Paradoxurus philippinensisвид хижих віверових ссавців із південно-східної Азії.

Таксономія[ред. | ред. код]

Відділено від P. hermaphroditus[1].

Опис[ред. | ред. код]

Вид дуже схожий на P. hermaphroditus, але в цілому темніший, часто майже чорнуватий. Малюнок хутра, що складається з плям і смужок, у цього виду слабо виражений. Невеликі білі плями з боків носа, характерні для інших видів мусангів, відсутні. Крім того, Paradoxurus philippinensis можна відрізнити від інших видів Paradoxurus за морфологією зубів. Четвертий премоляр (P4) у P. philippinensis невеликий, трикутної форми, з добре розвиненими переднім і заднім пояском (гребінь біля основи зуба) і додатковими бугорками. Крім того, P. philippinensis має зменшений другий моляр (M2).[2].

Paradoxurus philippinensis lignicolor — підвид, що мешкає на островах Ментаваї, коричневого кольору, без смуг і без плям. Цитохром b цього підвиду на 3,6% відрізняється від цитохрому номінальної форми (Paradoxurus philippinensis philippinensis)[2].

Середовище проживання[ред. | ред. код]

Індонезія, Малайзія, Бруней, Філіппіни[1].

Джерела[ред. | ред. код]

  1. а б Paradoxurus philippinensis. Mammal Diversity Database. American Society of Mammalogists. Процитовано 15.05.2022. (англ.)
  2. а б Veron, G.; Patou, M.-L.; Toth, M.; Goonatilake, M.; Jennings, A. P. How many species of Paradoxurus civets are there? New insights from India and Sri Lanka // Journal of Zoological Systematics and Evolutionary Research. — 2014. — Вип. 53. — № 2. — С. 161–174. — DOI:10.1111/jzs.12085.