Proechimys oconnelli

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Proechimys oconnelli
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Мишоподібні (Rodentia)
Родина: Щетинцеві (Echimyidae)
Підродина: Echimyinae
Триба: Myocastorini
Рід: Proechimys
Вид:
P. oconnelli
Біноміальна назва
Proechimys oconnelli

Proechimys oconnelli (щетинець О'Конела[1]) — вид гризунів родини щетинцевих, який мешкає в центральній Колумбії на схід від Кордильєра-Орієнталь. Виявляється, від 0 до 500 м над рівнем моря. Каріотип: 2n=32, FN=52.

Етимологія[ред. | ред. код]

Вид названий на честь Жофруа М. О'Конела (Geoffroy M. O'Connell, дати не знайдені), натураліста, в першу чергу орнітолога, який був пов'язаний з Американським Музеєм Натуральної Історії. Був одним із співавторів книг: The Distribution of Bird-life in Colombia: A Contribution to a Biological Survey of South America (1917), The Distribution of Bird-life in Ecuador: A Contribution to a Study of the Origin of Andean Bird-life (1926). Типовий зразок щура був зібраний у 1913 році під час однієї з експедицій Американського Музею Природної Історії. О'Коннелл був у цій експедиції із завданням збору ссавців, і Аллен, який описав гризуна, написав експедиційну доповідь.

Поведінка[ред. | ред. код]

Цей щур нічний, наземний і солітарний. Харчується насінням, фруктами, в меншій мірі листям і комахами. Трапляється в незайманих лісах.

Загрози та охорона[ред. | ред. код]

Загрози для цього виду, якщо такі є, невідомі.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Українська назва є транскрибуванням та/або перекладом латинської назви авторами статті і в авторитетних україномовних джерелах не знайдена.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Вебсайт МСОП
  • Don E. Wilson, DeeAnn M. Reeder Mammal Species of the World: A Taxonomic and Geographic Reference, Vol. 1. — JHU Press, 2005, p. 1587
  • Bo Beolens, Michael Watkins, Michael Grayson The eponym dictionary of mammals — JHU Press, 2009, p. 296