RTL Television

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
RTL Television
Країна Німеччина Німеччина
Місто реєстрації Кельн
Зона мовлення Німеччина Німеччина
Австрія Австрія
Швейцарія Швейцарія
Люксембург Люксембург
Заснована 2 січня 1984
Інтернет rtl.de

RTL Television (або скорочено RTL) — найбільший комерційний телеканал Німеччини зі штаб-квартирою в Кельні. Мовлення здійснюється через кабель, супутник та Інтернет. Входить до складу RTL Group.

Історія телеканалу[ред. | ред. код]

Перший логотип телеканалу, 1988 рік

2 січня 1984 року люксембурзька телерадіокомпанія Radio Télévisioun Lëtzebuerg (RTL) запустила мовлення нового телеканалу німецькомовного RTL plus. Мовлення велося в будні з 17.30 до 22.30 годин і на вихідних з 17.30 до 24.00 годин. Спочатку отримувати сигнал можна було лише через антену. З 1985 року трансляція стала проводитися і через супутник. До 1986 року близько 50 % акцій RTL plus належали люксембурзькому медіахолдингу Compagnie Luxembourgeoise de Télédiffusion, 40 % — німецькому концерну Bertelsmann та близько 10 % — німецькій газеті Westdeutsche Allgemeine Zeitung. До 1987 року канал RTL plus вів мовлення за люксембурзькою ліцензією, тому в його ефірі було багато телепрограм і на люксембурзькій мові.

1 січня 1988 року штаб-квартира телеканалу переїжджає з Люксембургу в Кельн. У квітні 1988 року на каналі RTL plus з'являються програми власного виробництва.

Після ребрендингу 31 жовтня 1992 року телекомпанія RTL plus була офіційно перейменована в RTL Television. Скасування слова «плюс» мало означати остаточний розрив з люксембурзькою телекомпанією Radio Télévisioun Lëtzebuerg.

1993 року RTL вперше стає лідером за рейтингом серед телеканалів Німеччини та тримається в цій позиції до 1997 року. В наступні роки канал також успішно конкурує за лідерство з іншими телекомпаніями та знову утримує першість у 1999 і 2001 — 2003 роки. У наступні роки рейтинг телеканалу неухильно падає, і 2006 року RTL утримує лише четверту позицію в рейтингу. Однак у цільовій групі глядачів 14-49 років RTL, як і раніше, залишається лідером.

Останнім часом телекомпанія RTL Television крім основного пропонує також три спеціалізовані тематичні канали (кримінальне кіно — RTL Crime, реаліті-шоу — RTL Living і романтика — Passion), доступ до яких є платним та здійснюється через кабель або супутник.

Популярні програми[ред. | ред. код]

Телесеріали власного виробництва[ред. | ред. код]

Один з офісів телеканалу в Кельні-Юнкерсдорфе.
зйомка репортажу.
Серіал Die Trickser, 2011

Транслюються останнім часом[ред. | ред. код]

Раніше трансльовані[ред. | ред. код]

Нижче представлений неповний список:

Посилання[ред. | ред. код]

Вікісховище має мультимедійні дані за темою: RTL Television