Renault Korea Motors

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Renault Korea Motors
Тип автомобілебудівна компанія і підприємство
Форма власності акціонерне товариство
Галузь автомобільна промисловість
Попередник(и) Samsung Motorsd
Засновано 1994
Штаб-квартира Південна Корея Південна Корея: Сеул
Попередні назви Samsung Motors
Renault Samsung Motors
Продукція автомобілі
Власник(и) Renault, Samsung Cardd і Zhejiang Geely Holding Group
Холдингова компанія Renault
www.renaultsamsungm.com/main
CMNS: Renault Korea Motors у Вікісховищі

Renault Korea Motors (кор. 르노코리아자동차) — південнокорейський автовиробник, створений у 1994 році. Станом на початок 2023 року контрольний пакет акцій (80,1 %) компанії належить французькій Renault, решта (19,9 %) Samsung Card, що входить до материнської Samsung Group. Південнокорейські партнери можуть впливати на ухвалення рішень на підставі прав малого власника.

Історія[ред. | ред. код]

Компанія заснована в 1994 році спільно чеболем Samsung та автовиробником Nissan під назвою «Samsung Motors». Протягом 1995—1997 років велось будівництво заводу в Пусані та розробка першої моделі компанії — седана SM5. Однак азійська фінансова криза призвела до банкрутства компанії в 1998 році, після чого Samsung Group частково виходить із проекту. Деякий час Samsung Motors входив у склад Kia Motors, але продовження альянсу не було через нестабільну фінансову ситуацію. У 2000 році в компанії з'являється її теперішній власник — французька Renault, яка придбала контрольний пакет акцій. Менша частина належить Samsung Group. Альянс із французькою компанією призвів до створення цілого ряду спільних моделей, у тому числі електричних. В 2022 році компанія та її торгова назва були перейменовані в Renault Korea Motors.

Компанія сьогодні[ред. | ред. код]

Завод компанії в Пусані

Автомобільна марка Samsung відома в основному лише всередині країни і на зовнішніх ринках не представлена. Проте корейські моделі поставляються на зовнішні ринки під марками Renault і Nissan. Обсяг виробництва на заводі в Південній Кореї становив у 2010 році 155,7 тисячі автомобілів (зростання на 8,3 %). Частка компанії на ринку становить 11,9 %.

Модельний ряд[ред. | ред. код]

Модельний ряд включає:[1][2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Renault Samsung Motors vehicles. Renault. Архів оригіналу за 19 липня 2017. Процитовано 10 травня 2018.
  2. 전체 모델 라인업 [Full model lineup] (Korean) . Renault Samsung Motors. Архів оригіналу за 4 грудня 2019. Процитовано 10 травня 2018.

Посилання[ред. | ред. код]