SFTP

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з SSH file transfer protocol)
Перейти до навігації Перейти до пошуку

SFTP (англ. SSH File Transfer Protocol) — протокол прикладного рівня, призначений для копіювання та виконання інших операцій з файлами поверх надійного і безпечного з'єднання. Протокол розроблений групою IETF як розширення до SSH-2, однак SFTP допускає реалізацію та з використанням інших протоколів сеансового рівня.

Розробкою протоколу займалася одна з груп IETF під назвою Secsh — група, яка раніше підготувала стандарт SSH-2. Робоча документація до нового протоколу SFTP не стала офіційним стандартом, проте почала активно застосовуватися для розробки застосунків. У ході розвитку протоколу було випущено шість версій протоколу. Поступове нарощування функціональності протоколу призвело до того, що 14 серпня 2006 було прийнято рішення про припинення роботи над розвитком протоколу у зв'язку з виконанням основного завдання проекту (розробка SSH) і відсутністю достатнього експертного рівня для переходу до розробки повноцінного протоколу віддаленої файлової системи[1].

Останньою розробленої версією протоколу є Draft 13[2] від 10 липня 2006 року.

Виноски[ред. | ред. код]

  1. Formal consultation prior to closing the secsh working group — msg#00010 — ietf.secsh. Архів оригіналу за 20 березня 2012. Процитовано 2 лютого 2014. 
  2. SSH File Transfer Protocol, Draft 13, July 2006. Архів оригіналу за 1 травня 2010. Процитовано 2 лютого 2014. 

Посилання[ред. | ред. код]