Saturday Evening Puss

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Saturday Evening Puss
англ. Saturday Evening Puss
Вид мальований
Жанр комедія, сімейний
Режисер Джозеф Барбера
Продюсер Фред Квімбі
Сценарист Вільям Ганна
Композитор Скотт Бредлі
Кінокомпанія Metro-Goldwyn-Mayer
Дистриб'ютор Metro-Goldwyn-Mayer
Тривалість 7 хв.
Мова англійська
Країна  США
Дата виходу 14 січня 1950
IMDb ID 0042926

«Суботня вечірка» (англ. Saturday Evening Puss) — 48-й епізод серії короткометражних мультфільмів «Том і Джеррі», випущений 14 січня 1950 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Вечір суботи. Том стежить за Місс Пара Капців. Вона прикрашається і робить манікюр. Коли вона йде, Том спочатку вдає, що спить, а потім кличе своїх друзів — вуличних котів на вечірку.

Котячий квартет щосили веселиться, граючи в будинку композицію Лайонела Хемптона[ru] «Jack the Bellboy». Том роздає своїм друзям закуски. Після цього Том приєднується до котячого тріо.

Джеррі ніяк не може заснути через музику. Він йде до Тома і скаржиться, що не може заснути. Безумство ненадовго призупинилось. Але коти не мають наміру здаватися. Вони кидаються в погоню за мишеням, але спочатку зазнають поразок…

Нарешті, вони ловлять Джеррі, який застряг у жалюзі, замотавши його мотузкою для підняття жалюзі. Коти продовжують веселитися. Замотаний Джеррі розгойдується на мотузці і перелітає на стіл з телефоном. Він дзвонить Місс Пара Капців, що грає в бридж у клубі «Щаслива сімка».

По телефону вона чує гучну музику зі свого будинку, мчить додому і виганяє котячий квартет. Вона сідає на край крісла і вмикає на грамофоні ту саму музику. Для Джеррі це — кошмар, адже звучить та сама музика.

У 1960-х роках команда Чака Джонса переробила цю серію. У цьому епізоді Місс Пара Капців замінено білою жінкою, яку озвучила Джун Форей[ru]. У цій версії багато відмінностей від оригіналу, наприклад, коли Джеррі дзвонить господині Тома, вона не грає в бридж, а танцює з молодим чоловіком. Проте, обличчя господині не показали, була лише тінь. Також прибрано репліку Джеррі, де він кричить Тому «Стоп! Я тут намагаюся заснути, а твої пацани тут… БАНГ! БАНГ!».

Факти[ред. | ред. код]

  • Це єдиний епізод, де можна побачити обличчя Місс Пара Капців повністю (коли вона мчить у будинок).
  • Одна із серій, де обидва головних герої програють.
  • Це перший з двох епізодів, де Том бере участь спільно з котячим тріо в складі Бутча, Топсі й Блискавичного, другий — Smarty Cat.

Посилання[ред. | ред. код]