SyFy

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
SyFy
Країна  США
Центр керування Джи-І-Білдінг
Тематика каналу телесеріали;
реаліті-шоу;
міні-серіали;
фільми
Дата початку
мовлення
24 вересня 1992
Власник(и) NBCUniversal Television and Streamingd
Сайт syfy.com

Syfy Universal (Syfy) (початкова назва — Sci Fi Channel, вимовляється як Сай фай ченл) — американський кабельний телеканал, відкритий 24 вересня 1992 року. Спеціалізується на показі науково-фантастичних, фентезійних, паранормальних, містичних, горор серіалів і фільмів, а також транслює різноманітні розважальні реаліті-шоу. Є частиною сітки NBC Universal.

16 березня 2009 року NBC Universal оголосили про перейменування каналу на Syfy (читається однаково)[1].

Перейменування було викликано необхідністю реєстрації торгового знаку і тим, що з 2005 року телеканал фактично відійшов від вузькоспеціалізованого показу науково-фантастичних телепередач, що спочатку відображалося в його назві, і набув більш різнопланового жанрового характеру.

Серіали на каналі[ред. | ред. код]

Поточні проекти[ред. | ред. код]

Van Helsinf

Завершені проекти[ред. | ред. код]

Оригінальні фільми телеканалу Syfy[ред. | ред. код]

Оригінальні фільми Syfy (англ. Syfy original movies) зняті спеціально для показу на телеканалі. Ідея належить управлінцям телеканалу — Крісу Реджіні, Рею Каннеллі і Томасу Вайталі[2]. На створення кожного фільму витрачається бюджет близько двох мільйонів доларів. Прем'єри фільмів зазвичай проходять на телеканалі суботнім вечором.

Серед найвідоміших незалежних студій, які виробляють телефільми для Syfy: RHI Entertainment, New Horizons, The Asylum, а також UFO studios, що знаходиться при самому телеканалі. Для виходу на DVD фільми, як правило, перейменовуються. Багато з них були показані на телеканалі ТВ3.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Stuart Elliot (15 березня 2009). Sci Fi Channel Has a New Name: Now, It’s Syfy (англійською) . The New York Times. Архів оригіналу за 5 вересня 2018. Процитовано 5 березня 2012.
  2. Gary Wolf. (October 2004). We've Created a Monster!. Wired.com (англійською) . Архів оригіналу за 14 серпня 2012. Процитовано 4 березня 2012.

Посилання[ред. | ред. код]